Крис Еванс

story_half_width

Той е един от най-успешните млади актьори в Холивуд. Любимец на стотици хиляди фенове. Човекът, който ни показа кой всъщност е капитан Америка и за какво се бори той. И така, днес ще ви представим биографията на Крис Еванс.Крис е роден в Бостън, Масачузетс, в едно много интересно семейство. Майка му, Лиза Капуано е театрален режисьор в Младежкия театър на Конкордия, а баща му – Робърт Еванс е потомствен стоматолог. Младото семейство решава да отгледа Крис в Съдбъри – малко градче в близост до Бостън. Там се ражда и брат му Скот. През повечето време за двамата се грижи по-голямата им сестра – Карли. Огромно е влиянието на родителите за духовното израстване на сина им. Бидейки дейни членове на Бостънската католическа общност Лиза и Робърт възпитават и трите си деца в католическата вяра. Ето защо той постъпва в гимназията „Линкълн“ в Масачузетс, където завършва средното си образование. Крис израства като едно младо и жизнерадостно момче…но щастието му не продължава дълго. Точно когато навършва пълнолетие родителите му решават да се разведат и той се озовава в много трудно положение. Пред него стои нелек избор – да последва майка си в театъра или да поеме семейния бизнес на баща си и да стане зъболекар. По това време вече сестра му отдавна е в школата за актьори, а малкият Скот също гледа натам. Това оказва голямо влияние върху Крис и в крайна сметка той решава да стане актьор. След като се дипломира от гимназията младежът се мести в Ню Йорк и кандидатства успешно в престижния филмов институт на 115 авеню.

Chris-Evans-as-Tyler-in-Mystery-Date

Oще с постъпването си в института Крис решава да се пробва. Тъй като все още той няма никаква популярност младежът прави онова, което масово се практикува от актьори на неговата възраст – кандидатства за модел. Следва обаждане от Хасбро, които го канят и така скоро широката усмивка на Крис цъфва върху опаковките на милиони играчки. Но Еванс се цели по-далеч. В продължение на пет години той не спира да си търси място под слънцето като последователно играе в няколко пуберски сериала. През 2005 година печели и своята първа значима роля – тази на Джони Сторм в супергеройския филм „Великолепната Четворка“. По-късно Крис споделя, че в тази роля се е чувствал като у дома си. И наистина, оттук-насетне неговата кариера ще е тясно свързана със супергероите. През 2008 година идва вторият му голям удар – той си партнира с Киану Рийвс в американския трилър „Улични крале“. В този филм Крис играе дедектив, който има за цел да разкрие зловеща поредица от престъпления, в които е замесена самата полиция. След като разбира, че ченгесарските филми не са му по вкуса младият актьор решава да се върне към фентъзи жанра. И така през 2010 година той участва във филма „Натиск“, където влиза в ролята на младеж със свръхестествени способности, който е преследван от американското правителство заради дарбата си.

1741670-INVNMCZV-7

Истинският удар на Крис обаче идва през 2011 година, когато той се явява на кастинг за филма „Капитан Америка: Първият Отмъстител“. Еванс печели единодушно симпатиите на екипа и грабва ролята. Успехът му е оглушителен. Феновете ликуват, опиянени от това, че най-накрая капитан Америка е на големия екран. Недвусмисленият успех на Крис му спечели ролята за цели девет години като изпълнява ролята на капитана във всички филми от поредицата по Отмъстителите. И въпреки всички останали филми, в който той участва през това време очите на неговите фенове винаги са били обърнати към капитан Америка. Заради големите му заслуги към киното Крис е поканен да се присъедини към Академията за филмови науки и изкуства в Бевърли Хилс, Калифорния. Това е и най-голямото признание, което получава за толкова години на големия екран. Малко след излизането на „Отмъстителите: Краят“, Крис обяви, че се оттегля от активна игра, защото го мъчи мигрена, а и има нова мечта – да стане режисьор. И наистина, силно се надяваме след като го видяхме в ролята на капитан Америка сега да гледаме и още негови филми, в които други актьори да продължат традицията на този образ. А за феновете Крис Еванс винаги ще си остане капитанът, който направи феновете на Marvel щастливи.

Представен от Искрен Иванов

Оставете отговор