Кристиан Коулсън

riddle handsome

Кристиан Питър Коулсън е английски актьор, известен най-вече с ролята на младия Том Риддъл във фентъзи филма “Хари Потър и Стаята на тайните” от 2002-ра година.

Кристиан е роден в добре познатия на футболните фенове град Манчестър. Учи в Лондон като завършва средно образование в училището “Уестминстър”. През 90-те години участва в младежкия музикален театър на Обединеното кралство, по-късно учи в Кеймбридж. Докато следва започва да участва в различни филмови и телевизионни продукции.

riddle gif

Коулсън попада под светлината на прожекторите през 2002-ра година, когато участва в “Хари Потър и Стаята на тайните”, втория филм от поредицата адаптации по книгите на Дж.К. Роулинг. По това време Кристиан е вече на 23, но успява да пресъздаде по запомнящ се начин 16-годишният, но вече много зъл Том Риддъл, предречен да се превърне в Черния лорд Волдемор.

riddle chamber

След това си участие Коулсън продължава да се снима, но никога повече не участва в продукция от такъв калибър, макар да записва роли както във филми, така и в сериали, чете аудио книги, персонаж е в аудио драми от популярната поредица “Доктор Кой”. От 2010-та година живее в град Ню Йорк. Макар и не много известен актьор, той има малка, но култова роля от любим филм и заради това получава биография в Цитаделата.

christian out of charatcer

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  

Оставете отговор