Кралството: Ашин от Севера

Здравейте, скъпи фенове, вие сте с рубриката Азиатско каре и днес ще ви представя една продукция, за която имах големи очаквания поради популярният сериал по нея. Е, някои от тях останаха неоправдани, но нека караме под ред. Режисьорът Шон-Хун Ким и неговият колега – сценаристът Юн-Хи Ким поднасят зловещ сюжет, който формира основните на корейския хорър.

kingdomedit Tumblr posts - Tumbral.com

А сега се пренасяме на Корейския полуостров, през 16 век. Кралството Чосон, което обединява по-голямата част от свободните корейски земи продължава упорито да отблъсква японските нашествия. Докато войските на краля воюват със самураите, зловещи събития тормозят корейските войници по границата с Китай. Сред уплашените жители на граничното село Сьонгджанг се носи зловещ слух за това, че забранената гора Пьоса-ган съживява мъртвите. Към тези беди на селяните се добавя и посещението на кралските войски, които идват да потушат бунта на клана Пажови – племе от бойци – манджури, които не признават властта на краля и искат независимост. Войските обаче са изненадани тъй като откриват, че 15 от най-добрите бойци Пажови са намерили смъртта си в забранената гора. Командирът на войските решава да разследва какво се е случило и попада на зловеща тайна.

Kingdom: Ashin Of The North Ending Explained - Goggler

Мин Чи-рок, изигран от Бо Йонг-Парк е главният злодей във филма и командир на кралските взводове, които са изпратени за да потушат бунта на клана Пажови. Амбициозен и готов на всички за да запази поста си, Мин добре разбира, че избиването на манджурите ще провокира бунтове в цял Чосон и разклати трона на владетеля му. След кратко разследване, военачалникът разбира, че бойците всъщност са изклани от Чо Бум-ил – високопоставен аристократ от съюзния на Чосон клан Хаеон Чо, който е загубил благоволението на двора. Мин обаче не разкрива станалото пред краля си, а започва да изнудва Чо. Коварните му планове скоро го срещат лице в лице с манджурите, които са дошли за да отмъстят за смъртта на братята си.

Actress Jun Ji Hyun confirmed to star in 'Kingdom: Asin' the supplementary story of the hit Netflix series 'Kingdom' | allkpop

Ашин (Юн Джи-хюн), която играе най-противоречивата роля във филма, израства в Сьонгджанг под грижите на баща си Тахуб – кмет на селото. Като малка, тя попада в гората Пьоса-ган, която наричат „забранен“, защото някога старейшините на селото са забранили на жителите да я посещават. Ашин открива, че дълбоко в гората се намира сияйна поляна. Дълбоко под нея е изграден огромен олтар, на който е изписано на разбираем за нея език: „Растенията тук връщат мъртвите обратно, но трябва да си готова да платиш цената.“ И докато Тахуб се грижи за дъщеря си, жена му се разболява смъртоносно. Малката Ашин решава да отиде и да набере от цветята за да помогне на майка си, но след като се завръща вижда, че селото й е опожарено от клана Пажови. Детето се добира със сетни сили до военното селище, където е приютено от Мин Чи-рок. Тук започва нейното обучение, а скоро тя разбира и ужасната истина за това кой всъщност е баща й.

5 Killer Moments in Kingdom Ashin of the North (킹덤: 아신전) | One Tech Traveller

Завършвам ревюто си с положителна оценка, заради пищните хорър сцени и удивително въздействащата музика. Но не мога да отрека, че доста от историческите подробности са силно изопачени, а филмът значително се отклонява от сериалчето. Надявам се режисьорът и екипа му да се заемат по-сериозно с нещата следващия път и да не черпят вдъхновение от порочни практики в западното кино!

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор