Котаро Нишияма

nishiyama koutarou

Котаро Нишияма е японски актьор и озвучител – Seiyuu. Той работи в света на анимето вече повече от 10 години, но през последните няколко се утвърди като водещ изпълнител в историите за идоли, като най-известната му роля е на Минами Нацуме от Idolish7.

Нишияма-сан е роден на 11-ти октомври 1991-ва година в префектура Канагава. Още в шести клас той заявава пред съученици, че иска да работи нещо с гласа си, негов приятел го съветва да се пробва като озвучител. В гимназията Котаро започва да учи за такъв, а през 2009-та година участва в конкурс за гимназисти, от който печели награда.

През 2011-та Нишияма се присъединява към компанията “81 Продюс” и година по-късно започва да озвучава герои от анимета. През 2014-та година той записва участия в спортните поредици Free! и Haikyu, а между 2015-та и 2017-та блести с участия в Cute High Earth Defense Club LOVE!, популярна и забавна фентъзи поредица за момчета с вълшебни сили. Пак през 2015-та Котаро записва роля и в по-сериозната история Noragami: Aragoto, изявява се с епизодично включване и в Starmyu, загатвайки за развитието си в бъдеще.

kotarou nishiyama

През 2017-та година Нишияма-сан става част от екипа на Idolish7, като записва гласа на изпълнителя Минами Нацуме в играта, през 2020-та го чуваме и в третия сезон на аниме адаптацията. Пак оттогава е част и от поредицата Tsukipro the Animation, а от 2019-та го чуваме още в B-Project и Ensemble Stars. През 2021-ва печели роля и в I-Chu: Halfway Through the Idol.

Котаро не забравя съвсем и фентъзито, като през 2018-та се включва в каста на анимето Senjuushi, а през 2021-ва го чуваме в играта Touken Ranbu. Същата година играе и в спортното Re-Main. Освен като озвучител, той се изявява още като певец, актьор в театрални постановки, редовен участник във вариететни предавания. Носител е на наградата за най-добър нов актьор от 12-тите награди Seiyuu.

Котаро Нишияма е много талантлив и чаровен японски актьор, който се надяваме да ни радва още дълги години!

nishiyama

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор