Косуке Ториуми

kohsuke

Косуке Ториуми е японски актьор, озвучител и музикант, известен с множество роли от популярни и обичани анимета като Naruto, Touken Ranbu, Hakuouki, Uta no Prince-sama, B-Project и други.

Косуке е роден на 16-ти май 1973-та година в град Чигасаки, префектура Канагава в Япония. Занимава се с актьорска и музикална дейност от 1996-та година, членува в бой бандите “Стармен” и “Феромен”. Още през 1997-ма година успява да влезе в голяма продукция, като участва в робо класиката King of the Braves GaoGaiDar, а с идването на новия век блесва в продукции като Prince of Tennis, Naruto, Basilisk. През 2008-ма година той става част от поредицата Junjou Romantica, като влиза в ролята на Харухико Усами, брата на единия от главните герои. 2010-та пък е годината, когато той става част от голямата самурайска поредица Hakuouki, където дава гласа на един от най-важните герои – легендарният воин от шинсенгумите Сайто Хажиме. Същата година участва и в популярната романтична комедия The Tyrant Falls in Love.

saito ova

През следващите години продължава в “Хакуоки” като Хажиме, но нанася нов голям удар през 2011-та, като печели ролята на Сесил Айджима в популярната музикална серия Uta no Prince-sama или Utapri. Това също му осигурява работа за години напред. 2015-та пък го виждаме да озвучава аутобота Red Alert в Q Transformers.

Mikazuki.Munechika.600.1863685

Може би най-страхотната роля за Косуке идва през 2016-та година, когато той започва да озвучава Миказуки Мунечика в аниметата по популярната поредица игри Touken Ranbu. Това е роля, която актьорът изпълнява както за двата сезона на Hanamaru, така и за Katsugeki (двата отделни сериала в тази вселена, дело на различни студия). Същата година Ториуми става част от още не една, а две суперски поредици за идоли, пеейки като Хаджиме Муцуки в TsukiUta the Animation и влизайки в кожата на злодея Яшамару Сакутару от B-Project!

Yashamaru_Sakutaro_S1

Освен аниметата, Косуке Ториуми е популярен озвучител на игри, сред които личат заглавия като Final Fantasy, Street Fighter и Soul Calibur, а преди това е участвал и в сериали като популярната супергеройска поредица Kamen Rider. През 2016-та година за него излиза книга, отбелязваща 20 години негова работа, а през 2020-та открива и своя канал в YouTube.

Надяваме се да можем да чуваме гласа му в още анимета с познати или нови любими герои!

toriumi

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор