Корица на новия хорър от Греъм Мастертън

house of hundred spirits

Майсторът на ужасите Греъм Мастертън се завръща към хоръра след осем години писане на криминалета – и по-рано днес разкри корицата на новата си книга, The House of Thousand Whispers (“Къщата на Хилядата Шепота”).

“Ол Халоус Хол” е порутено имение от епохата на Тюдорите на края на мрачно, покрито с мъгли мочурище. Това не е място, на което мнозина биха избрали да живеят. Но някогашният губернатор на затвора в “Дартмур” е направил точно това. Сега той е мъртъв и роднините му са наследници на имението.

Но когато семейството на мъртвеца посещава къщата, атмосферата на мочурището сякаш се просмуква във всяка от стаите. Дъските скърцат, ехо отеква в скрити коридори, а вятърът вие в скривалище, останало от времената, когато католиците са били преследвани в Англия. И тогава, на сутринта, в която семейството решава да напусне “Ол Халоус Хол” малкият им син Тими изчезва…

Книгата ще е дебела 400 страници и излиза на първи октомври, като очакванията са големи. Мастертън, чиито класически истории на ужаса ревюираме усилено през годините, се завръща в жанра, който му донесе най-голяма известност. Нямаме търпение!

 

Оставете отговор