Копа

Kopa

Копа е герой от вселената на поредицата “Цар Лъв”, измислен от писателя Алекс Симънс за поредица от шест книжки, излязла в годината, когато на голям екран се появява оригиналният анимационен филм от 1994-та.

Копа е син на Симба и Нала и наследник на трона на Царя Лъв. По характер той прилича много на баща си Симба, доста сходен с него е и по външност. За разлика от Симба, който много често се въвлича в неприятности, Копа е малко по-предпазлив, макар в търсене на родословното си дърво да излиза извън лъвските земи и подобно на него да попада на опасни хищници, макар този път това да са лешояди, а не хиени. Копа научава много ценни житейски уроци от разказите на Зазу, Рафики, Тимон и Пумба, както и майка му Нала, които научава докато среща различни премеждия като малко лъвче.

Kopa and uncles

Тъй като книжките за Шестте нови приключения на Царя Лъв са правени по лиценз на “Дисни”, сценаристите на втория филм не подозират за съществуването на Копа и развиват нова история с Киара, без да са искали да покажат неуважение към Алекс Симънс или томчетата от поредицата му, за които дори не са и подозирали. Някои фенове обаче си обясняват отсъствието на Копа от филма с далеч по-мрачна причина, а именно това, че лъвицата Зира, предана на Скар, е убила първата рожба на Симба и Нала. Друго, по-благоприятно предположение е, че по някакви причини той е напуснал Лъвските земи.

Kopa and Zazu

В сериала “Лъвската стража” Симба и Нала също имат син, но той се казва Кайон, а не Копа. Копа е името на главния герой в Интернет-поредицата Lion’s Light, но авторката отрича това да е същият персонаж като този на Симънс или дори историята й да е част от вселената на “Цар Лъв”. Така Копа оставя малко осиротял, но вместо да опитваме изкуствено да го вместим в съществуващи сюжети, може просто да приемем, че той е част от отделна времева линия, в която е бил принцът-престолонаследник на Симба.

Kopa How True Zazu

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор