“Колите 3” свалиха “Жената чудо” от върха в бокс-офиса

cars-3-1

“Колите 3” спечели първото място в бокс-офиса при излизането си по кината в Щатите и сложи край на доминацията, наложена от “Жената чудо” този месец. Автомобилната анимация, която е вдъхновена от американските серии НАСКАР успя да спечели 53,5 милиона долара приходи в Северна Америка и общо 74,8 за света. Този резултат стигна за пол-позишън, макар да е по-слаб от този на предните две части в поредицата.  Трябва да се има предвид и фактът, че основните приходи на серията “Колите” (която включва и двата филма за “Самолети”) са идват от продажбата на играчки и възлизат на около 10 милиарда долара. Вижте трейлърът на финалния филм:

“Колите 3” излезе и на български този уикенд. Макар някои зрители да бяха отегчени от прокрадващата се и тук феминистката линия, че момичетата са добри, а момчетата – лоши, като цяло филмът бе посрещнат радушно от критиката и особено от феновете на автомобилните състезания, които уловиха в него емоцията от любимите си надпревари. Темата на “Колите 3” е за шампионът, който е оставил най-добрите си дни зад гърба и трябва да събере сили за още една победа… дори ако за това му трябва чужда помощ. И ако мислите, че гонките в поредицата на “Дисни” и “Пиксар” са преувеличени, по-добре погледнете това видео:

“Жената-чудо” остана на втора позиция след поредния силен уикенд, докарал и 40 милиона долара. Общите приходи на могъщата амазонка възлизат на 571 милиона долара и тя има шанс да стане ако не най-успешният филм в новата киновселена на DC, то поне втори след “Батман срещу Супермен”. Филмът за двубоя на двамата най-велики супергерои, който си спечели противоречиви оценки, спечели 873 милиона преди година, “Отряд самоубийци” е със 745, а “Човек от стомана” – със 668. Нито една от тези продукции обаче не приближава последните два филма за Черния рицар на Кристофър Нолан – този с Жокера е взел 1 млрд и четири милиона, а “Възраждане” с Бейн – 1 млрд и 84.

В десетката за седмицата влизат още фантастични филми, като “Мумията”, който печели 13 млн на четвърта позиция и има общи приходи от 295, “Карибски пирати” които са 6-ти с 8,4 милиона за уикенда и общ резултат от 650 за целия свят, както и “Пазителите на галактиката 2”, взели 4,9 милиона и стигнали общо 844.

През следващата седмица по кината излиза “Трансформърс: Последният рицар” на Майкъл Бей. Макар интересът в Щатите към тази поредица да е спаднал, той би трябвало да излезе пред “Колите 3” и “Жената чудо”, а се очаква да постигне добри резултати и в Китай, където се намира голяма част от фендъма на роботите под прикритие. В “Цитаделата” не само ще следим приходите му, но и ще се постараем да отразим филма с ревю максимално бързо, още повече, че е първият от седмици насам, на който се чувствам като част от целевата аудитория.

Този уикенд обаче бе за “Колите”!

cars-3

Тагове:  

Оставете отговор