Когицунемару

kogiiiii

Когицунемару е герой от аниме поредицата “Touken Ranbu”. Той един от тукен данши, легендарен меч, получил човешко тяло, за да се превърне във воин, пътуващ във времето за да се бори с Ретроградната армия, злодеи, които опитват да променят миналото, за да заличат настоящето.

touken kogi

Според легендите, Когицунемару бива изкован от Санджо Мунечика през 989-та година след Христа. Това се случва в храма Фушими, където ковачът бил посетен от мистериозно момче, което помогнало за изработката на оръжието със свръхестествените си способности. Майсторът решил, че това бил Инари, богът лисица и нарекъл оръжието си Когицуне-мару, малката лисица, макар самото оръжие да не било никак малко. Твърди се, че оръжието днес може да се види в Осака, ала автентичността му е непотвърдена.

kogi sexy

В “Touken Ranbu” Когицунемару е мистериозен и харизматичен персонаж, близък до Миказуки Мунечика, като някои фенове дори ги възприемат като братя. Той изглежда доста близък със санива, човекът, вдъхнал му живот и се намеква, че има връзка с боговете. В битка, той е силен и могъщ мечоносец.

mika and kogi greats

Представяне на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор