Кову

Kovu-1

Кову е един от главните герои във филма “Цар Лъв 2: Гордостта на Симба”. Той е престолонаследник на Скар, син на Зира и е обучен за асасин, който трябва да убие законния владетел Симба. Любовта му към принцеса Киара обаче побеждава първоначалната мисия и той се изправя срещу войната.

Още докато е малко лъвче, Кову бива избран за престолонаследник на Скар, вероятно като награда за верността на Зира към владетеля, спечелил трона след като убива брат си Муфаса. След като Симба обаче си връща трона, Кову бива изгонен като поданик на майка си, а техния прайд лъвове се настанява в някогашните земи на хиените. Зира изпълва сънищата на детето с омраза нощем, докато денем го обучава за убиец.

Kovu-image

Тя се възползва от случайна срещу между него и Киара, щерката на Симба в която двамата почти се сприятеляват и му внушава, че трябва да се внедри в прайда на Царя Лъв и да го убие, когато намери сгоден случай затова. Речено-сторено. Братята на Кову запалват пожар в саваната и Кову се явява навреме, за да спаси Киара от огъня, като така бива приет сред лъвовете на Симба, макар да не печели формално доверието му. През следващите дни обаче младият лъв не успява да се справи със задачата си, тъй като се влюбва в Киара. Той постепенно печели доверието и на Симба, но несъзнателно го отвежда в засада, организирана от Зира. Симба оцелява, но Кову е прогонен отвсякъде като предател. Останал съвсем сам, той бива намерен от Киара, която също го обича. Тя го убеждава, че трябва да се върне сред останалите лъвове и точно навреме. Зира е решила да нападне омаломощения Симба със своите лъвици и царският вид животни е пред самоубийствена война. Кову и Киара обаче се явяват навреме, за да спрат сражението и да вдъхновят лъвовете за обединени в името на любовта.

Lion-king2-kovu

След като Киара успява да спре битката, но не и смъртта на Зира, която за съжаление се бори до края си, Кову и останалите лъвове от клана на Изгнаниците, някога верни на Скар, биват приети обратно в земите на Симба, а самият той е сгоден за Киара.

Тагове:  

Оставете отговор