Фентъзи Клуб “Цитаделата”

club meeting

Фентъзи клуб “Цитаделата” е мястото, където тези, които обичат жанра “фентъзи” ще се почувстват като у дома си. Той съществува като един от клубовете, които работят в Дом на Културата “Средец”.

Клубът е основан през октомври 2001-ва година. Идеята му е да събира фенове, които да обсъдят със сродни души интересни книги, филми или пък компютърни игри, свързани с меча и магията. С годините клубът разшири профила на произведения, които разглежда и сега посвещава много свои теми на литературата и киното на ужаса, на фантастиката, на анимацията  – западна или японска.

Фентъзи клуб “Цитаделата” поддържа връзки с различни автори и издатели в България и чужбина, организира и различни екскурзии из България за членовете си, както и посещения на събития от света на културата и спорта.

Клубът е организатор на годишните награди за фентъзи и хорър. По традиция те се връчват началото на годината във Дом на Културата “Средец”. На събитието се изтъкват най-добрите книги и филми в жанра, както и най-видните му фенове. Председател на клуба от вече над 20 години е Александър Драганов.

Клубът се събира от два до три пъти в месеца по време на учебната година. Входът е свободен, но при желание за записване се заплаща годишна такса в размер на 20 лв.