Килик

kilik

Килик е герой от поредицата игри Soul Calibur. Воин от планините на Изтока, той върти умело бойна тояга, като води постоянно битка със себе си, за да не бъде погълнат от силите на Злото.

Килик е сирак, който бива отгледан от монаси на Шаолин, където получава и умения в бойните изкуства. За съжаление манастирът бива ударен от злата енергия на прокълнатия меч Соул Едж, когато той бива загубен от пирата Сервантес. Монасите биват обсебени от демони и започват да се избиват едни други, като Килик е единственият оцелял и то само заради саможертвата на своя приятелка от детинство. На всичко отгоре злото продължава да живее с него и той постоянно се бори с поривите му, не без помощта на стар мъдрец, който го приютява и му помага след трагедията. В крайна сметка обаче става ясно, че Килик трябва да тръгне на път срещу злото, за да го преодолее наистина.

killik fight

Така младият воин тръгва по широкия свят, където се среща с добри другари като мореплавателя Макси и Шънхуа, млада жена, която много напомня приятелката му от детството. Освен тях обаче пътят на Килик се кръстосва и с този на демона Астарот, могъщо чудовище, което обаче служи на още по-опасна сила. В крайна сметка пътят на Килик го отвежда до Европа и по-специално Германия, където рицарят Сигфрид е бил покварен от прокълнатия меч Соул Едж, превръщайки се в чудовищния Кошмар. Килик тръгва към замъка му, като по пътя попада на смъртоносната Айви Валънтайн, която също служи на тъмната страна, както и отново на Астарот. Срещата му с Кошмара завършва с победа, но това само освобождава истинския ужас – Пъкъла, който е действителния лик на прокълнатия меч Соул Едж и велик демон от преизподнята. Килик успява да оцелее и да надвие чудовището само с помощта на Шънхуа.

killik staff

По-късно през живота си Килик има син, който наследява оръжието му – бойната тояга Кали-Юга. Храбър, благороден и добросърдечен, Килик е един от главните герои в поредицата “Соул Калибър” и любимец на феновете, който нямаше как да се размине с биографията си в Цитаделата.

kilik ready for fight

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор