Кибер Формула взима втората аниме номинация

gpx saga

Поредицата Future GPX Cyber Formula на Мицуо Фукуда печели втората номинация за най-добро аниме, представено в сайта за изминаващата 2022-ра година. Тази класическа спортна история разказва сюжета за автомобилен шампионат, наследил Формула 1 в бъдещето, развивайки уникални болиди, които се управляват с помощта на изкуствени интелекти, работещи с пилотите и достигат скорости от над 600 километра в час. При излизането си в Япония, това произведение печели престижната награда “Аниме Гран При”.

gpx grid

“Кибер Формула” е история, която проследихме от епичния оригинален сезон до различните оригинални видео продължения, като именно в тях поредицата разгърна пълния си потенциал, особено в поредиците Zero, Saga и Sin. С палитрата си от пълнокръвни образи като Хаято Казами и Джотаро Кага,  зрелищните надпревари, нарисувани с усет към детайла и емоционалната драма, разгърнати от сценаристите, “Кибер Формула” е кулминацията в ревютата ни на спортни анимета, започнали от миналата година, като в същото време футуристичните болиди вкарват и мощен фантастичен елемент в сюжета.

Дали “Кибер Формула” ще успее да наследи “Свободен” на върха в аниме класацията ни? Решението е Ваше, а гласуването този уикенд. Преди това обаче предстои да разкрием още една, не по-малко силна номинация, утре.

Оставете отговор