Киара

Kiara-smiling

Киара е лъвица, главна героиня в анимацията “Цар Лъв 2: Гордостта на Симба”. Тя е дъщеря на Симба и Нала, както и по-голяма сестра на Кион, главният герой от сериала “Лъвска стража”.

Като малко лъвче, Киара има характера на баща си Симба и обича да се забърква в неприятности, като ходи на места, където е посъветвана да не приближава. По време на една от екскурзиите си, тя се запознава с друго лъвче – Кову, който е дружелюбен, макар и малко нахакан. Двамата се измъкват от крокодили и между тях е на път да се зароди приятелство, когато обаче Симба се намесва. Той знае, че Кову е част от прайда на изгнаниците – група лъвове, предвождани от злата Сира, които още са верни на загиналия тиранин Скар. Зира също се появява и си взима сина, но в ума й вече се е зародил коварен план, а Киара се връща у дома и продължава уроците си в лова.

Kiara

Когато пораства, Киара отново се среща с Кову, който я измъква от пожар. Младата лъвица е благодарна и успява да убеди Симба да приеме спасителя й в прайда си, въпреки резервите си към него. В земите на Царя Лъв, Киара показва на израсналия в жестоки условия Кову, ценностите на приятелството и добротата, а между тях възниква любов. За жалост Киара няма представа, че Кову е изпратен от Зира да убие баща й. Когато Симба научава това, Кову е прогонен, макар да няма пряко участие в засадата, в която владетелят попада (тя е организирана от Зира, разкрила ужасната истина). Киара обаче, която пък търси своето място на света и се бунтува срещу прекалената грижа на баща си, също бяга и намира Кову, като го убеждава да се върне. Двамата пристигат точно навреме, за да видят как Зира и подчинените й нападат ранения Симба и неговия прайд. Киара обаче пристъпва пред баща си, докато Кову застава пред майка си. Двамата убеждават лъвовете да загърбят враждата и да разберат, че са едно. Всички се съгласяват с думите им, освен Зира, която продължава да бъде изгаряна от злобата си. Тя продължава битката, докато не пада в пропаст. Киара, винаги благородна, опитва да я спаси, но за жалост другата лъвица избира смъртта пред мира.

Въпреки това, Киара, сдобрила се с баща си и спасила любимия си, застава редом с тях на Лъвската скала, решена да пази кръговрата на живота като бъдеща царица.

Тагове:  

Оставете отговор