Кентаро Махара

GBB-EP1-Kentaro

Кентаро Махара е герой от поредицата “Мобилни костюми Гъндам” и по специално от анимето Gundam Battlogue. Той е пилот, който се състезава във виртуални битки, но за съжаление не постига успехите, които вярва, че заслужава. Това го кара да се озлоби и така той изпълнява ролята на основен антагонист в анимето.

С Махара се запознаваме на финала на голям турнир в САЩ, където въпреки експресивния си стил и увереността си, той не успява да победи хладнокръвния Такуна Нагицужи. Това страхотно го вбесява и той започва да замисля отмъщение, като решава да хакне голям турнир с Гънпла модели. Той създава вируси, които да пленят участниците, ботове, базирани на любими негови герои, както и страхотен Барбатавър – модел на Гъндам, напомнящ на демон. Кентаро атакува турнира и бързо успява да плени почти всички, но група млади пилоти се опълчват насреща му и дори успяват да надделеят над ботовете му. Това го вбесява и той ги атакува с всичка сила, но преди да ги довърши се намесва и Нагицужи, който разчита на помощта на компютърен специалист, с чиято помощ ботовете са препрограмирани да се борят срещу създателя си. Накрая след колосална битка Кентаро е победен.

mahara gundam

Махара, който за събитието си е подготвил специален костюм, напомнящ злодеи като Шар Азнабъл, Рау льо Крузе и Дарт Вейдър, изглежда напълно съкрушен от този развой на събитията, но победилите го пилоти всъщност го поздравяват за огромния му талант, като отбелязват, че само заедно са успели да го надвият, а направеното от него свидетелства за огромна любов към “Гъндам”. “Свали маската”, казва момиче от тима, изправил се срещу него и за своя изненада, когато го прави той вижда възторжени физиономии на фенове, очаровани от участието му. Трогнат, той връща задигнатите от него по-рано техни данни на моделите им, въпреки, че охраната на събитието го извежда оттам.

GBM-Kentaro-sprite

Кентаро Махара е по своему трогателен образ, който показва колко далеч можем да стигнем, когато обичаме нещо и сме с раздразнен състезателен дух и макар постъпките му да показват, че е важно да не стигаме прекалено далеч, начинът, по който той е приет накрая демонстрира,че обичта ни към любимото хоби няма да позволи да останем незабелязани.

GBB-Kentaro-Mahara-Masked-Man-design

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор