Кенсей Маешима

maeshima kensei

Кенсей Маешима е главният герой в анимето Skate-Leading Stars. Той е състезател по фигурно пързаляне с огнен темперамент и голямо самочувствие, който в крайна сметка успява да постигне мечтата си и да стане шампион.

Кенсей е изключително талантлив кънкьор още от малък, но се отказва от спорта, тъй като търпи тежка загуба от гения Шинозаки. След това той не се занимава с нищо сериозно, макар спортният му талант да е виден от различните видове игри, в които участва. Маешима бива убеден да се върне от Хаято Сасугай, братът на Шинозаки, който също е бил огорчен от надменния му нрав. Сасугай е претърпял тежка контузия преди години и не може лично да се състезава, но смята, че Маешима има талантът да победи Шинозаки. За да го направи обаче Кенсей трябва да се запише в нов спорт, отборно фигурно пързаляне, където се състезава архисъперникът му.

Skate-Leading-Stars

Първите опити на Маешима да се завърне не са съвсем сполучливи, тъй като той е позабравил някои неща и не е професионален в отношението си, като претърпява и няколко унизителни падания. Все пак обаче талантът му е налице и той започва да прави впечатление с майсторството си, като постепенно си печели първо уважението, а после и приятелството на своите съотборници. Тогава се появява друг проблем, а именно, че играейки твърде на сигурно, Кенсей губи таланта на непредвидимото си пързаляне. Сасугай го мотивира да промени това, но целият екип не се справя добре и търпи тежка загуба в първото си състезание от Гран При Сериите.

В крайна сметка обаче Маешима и тимът му успяват да се възстановят от това и се класират на финала, където той прави изпълнението на живота си и успява да победи отбора на Шинозаки, след което се сприятелява с вечния си съперник. Кенсей Маешима е чудесен герой, който ни кара да вярваме в себе си, да се борим за мечтите си и постоянно да търсим усъвършенстването, като не позволяваме на стари вражди да ни спират. Затова той си печели биография в Цитаделата 🙂

Kensei_Maeshima

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор