Кенджиро Цуда

kenjiro

Кенджиро Цуда е японски актьор и легендарен озвучител на аниме произведения, известен с изпълненията си като Сето Кайба в Yu-Gi-Oh, Чикаге Казама в Hakuouki и Куджо Такамаса в Idolish7.

Цуда-сан е роден на 11-ти януари 1971-ва година в Осака, но като малко дете живее в Джакарта, столицата на Индонезия. Завършва висшето си образование в Университета Мейджи, където изучава театрална литература. Оттам произлиза интереса му към актьорското майсторство, като започва да работи на сцена и после става озвучител. Кенджиро обича и киното, като е фен на уестърните като по-млад, преди да се насочи към арт филмите. Като цяло за него се счита, че не робува на жанрове.

Seto_Kaiba

Като актьор Цуда освен да дава гласа си в анимета участва във филми, телевизионни драми, реклами и театрални постановки. През 95-та прави дебюта си като озвучител, а 96-та участва в оригиналното аниме по “Скитника Кеншин”. Следва големият удар в началото на новия век, когато печели ролята на Сето Кайба от Yu-Gi-Oh, но това е само една от многото продукции, в които участва, сред другите са Prince of Tennis и Medabots. През 2007-ма става част и от поредицата “Покемон”, а през 2008-ма – от “Наруто” и Black Butler. 2010-та година го чуваме като гласът на Чикаге Казама, харизматичният и красив демон от “Хакуоки”, а през 2012-та става част от Mobile Suit Gundam AGE, K, JoJo’s Bizzare Adventure. Година по-късно Цуда-сан влиза в кастинга и на Free!където е в ролята на Седжуро Микошиба. 2014-та е годината, когато Кенджиро записва участия в Kill la Kill и Tokyo Ghoul, а през 2015-та в Q Transformers, като десептикона Тъндъркракър и в One Punch Man. Стигаме до 2016-та и включването му в Touken Ranbu Hamanaru като Нихонгу, пак тогава има роля и в B-Project. 2017-та става част и от Attack on Titan, а 2018-та е Монспийт в “Седемте смъртни гряха“, участва и в Devilman Crybaby. През 2019-та го чуваме в “Ултраман”, а през миналата 2020-та стигаме и до брилянтното му изпълнение като Куджо Такамаса от Idolish7 – Second Beat.

mr kujo darkness

Отделно от работата си в аниметата, Кенджиро Цуда дава гласа си и в дублажите на някои холивудски филми, включително тази на Кайло Рен в новата трилогия за “Междузвездни войни”, както и на Ерик Килмонгър в “Черната пантера”. В личния си живот е много затворен човек, затова сравнително късно се разбира, че е женен и баща на две деца. Съпругата му не е звезда.

tsuda kenjiro

Кенджиро Цуда е легендарен актьор и се надяваме още дълги години да се радваме на изпълненията му!

chikage-kazama-1

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор