Гласуването за годишните награди ще продължи с категорията за Злодей на годината

adamu gif

Гласуването за 22-рите годишни награди на Цитаделата (прочетохте това правилно, самият аз не вярвам, че мина толкова време) продължава този уикенд с категорията за Злодей на годината. Тя съществува от 2007-ма година и награждава най-запомнящите се отрицателни персонажи от жанра. Селекцията за уикенда ще включва най-запомнящите се антагонисти, представяни в сайта от януари насам, като те обаче няма да са от поредици, участвали в категорията за Герой на годината. Както и през 2021-ва, за наградите на Цитаделата отново е в сила формулата за Баланс на представянето, според която дадена история има право на една номинация за всичките награди.

Vader_Sidious

В исторически план най-успешни в категорията за Злодей на годината са поддалите се на тъмната страна от сагата “Междузвездни войни”. Те са печелили трофея цели пет пъти, което няма прецедент в историята на клуба. Сред шампионите личат имената на ситския лорд Дарт Вейдър, станал шампион през 2008-ма година, внук му Кайло Рен, спечелил през 2015-та, самият Император Палпатин, победил през 2020-та, за юбилейните награди на клуба.

joker harley

Няколко поредици са печелили наградата по два пъти. Сред тях е вселената на DC, взимала приза за Злодей на годината с Бейн през 2012-та година и Жокера през 2016-та, трилогията “Хобит” на Питър Джаксън, печелила със Смог през 2013-та и Азог през 2014-та, магьосническия свят на “Хари Потър”, отличил се с успех на лорд Волдемор през 2010-та и на Гринделвалд през 2018-та година. С по една, но запомняща се победа са “То” на Стивън Кинг, спечелило със съществото, чиито любим образ е Пениуайз Танцуващия клоун, както и “Цар Лъв”, триумфирал с образа на Скар през 2019-та година.

scar-the-lion-king

Най-убедителният победител в историята на категорията обаче е от миналата година, когато на върха за пръв път застана образ от аниме. Става дума за Адам от поредицата Sk8 the Infinity на Хироко Уцуми, озвучен от невероятния Такехито Коясу. Той напълно доминира гласуването, в което се състезаваше с Рафаел от “Соул Калибър” и Цукумо от Idolish7 и записа името си със златни букви сред пантеона на нашите победители. Кои са претендентите да го наследят на върха ще научите през следващите дни преди гласуването, а сега Ви оставям в опасната му, но и привлекателна компания 😉

Оставете отговор