Категорията за Герой на годината ще открие гласуванията за годишните награди

kenshin hero

Гласуванията за наградите на Цитаделата, отличаващи най-доброто от жанра, представено в сайта през 2022-ра година, започват този уикенд! Първата категория, от която ще избираме, е тази за Герой на годината, отличаваща най-яркият персонаж с положителен знак, на който сме се спирали през изминалите (всъщност по-малко от) 12 месеца. Публикацията от днешния ден обаче е отделена за историята на тази категория, която през годините се утвърди като една от любимите на феновете в клуба и читателите на сайта.

harry poa

Категорията за Герой на годината съществува от 2007-ма година, когато бе част от програмата на за съжаление вече несъществуващия фестивал “Конаниада”. Магьосникът Хари Потър стана първият неин носител, а през следващите си издания призът бе доминиран от представителите на фентъзи произведенията, насочени за по-млади читатели и така в списъка ни с шампиони имена записаха вампирът Едуард Кълън от “Здрач” и гръцкият герой на нашето време Пърси Джаксън.

Batman Winner

В началото на следващото десетилетие от новия век дисциплината стана част от голямата програма за годишните ни награди. С победата си през 2012-та година супергероят Батман даде знак, че ще обърнем внимание и на персонажи от други направления на жанра, като стрелците от Средната земя Леголас и Бард се разписаха с титли за епичното фентъзи, а за комиксите до Черния рицар застана и Питър Паркър от “Спайдър-мен: Далече от дома”. Роботите също се оказаха любими на нашите читатели, като Бъмбълби през 2018-та и Оптимус Прайм през 2020-та спечелиха за поредицата “Трансформърс”, а помежду тях през 2019-та на върха застана Симба от “Цар Лъв”.

simba pride rock

През миналата 2021-ва година за победата спориха герои на Азия и мечоносецът Химура Кеншин, изигран от Такеру Сато в игралните филми от поредицата “Скитника Кеншин”, успя да стане първия представител на този континент с награда, надделявайки над музикалния идол Токия Ичиносе от Uta no Prince-sama и гимнастика Шотару Футаба от Bakuten. Кои ще са героите, състезаващи се за победата през тази година ще научите през следващите дни, а засега Ви оставям в компанията на настоящия шампион!

Оставете отговор