Касен Канесада

kasen kanesada

Касен Канесада е герой от поредицата Touken Ranbu, обхващаща едноименната игра и множеството нейни адаптации на аниме, театрални постановки и игрален филм. Той един от тукен данши, легендарен меч, превърнат във воин с човешко тяло. Бойци като него пътуват във времето, за да се борят с Ретроградната армия – злодеи, които опитват да променят миналото, за да заличат настоящето.

kasen beautiful

Като меч, Касен Канесада е изкован през 1505-та година от Мино Канесада, известен още и като Носада. Бил е притежание на Хосокава Тадаоки, феодал от епохата Сенгоку. Името му е вдъхновено от безсмъртните поети на Япония. Като тукен данши Касен има двойнствена природа, като от една страна е естет и ценител на изкуствата, а от друга може да бъде безжалостен противник на бойното поле и ловък мечоносец. Известен е с това, че предлага на Яманбагири Кунихиро да умие палтото му, така че да стане елегантно, Манба обаче отказва.

kasen flower

Касен Канесада е изключително популярен герой сред феновете на поредицата Touken Ranbu и точно заради това получава и кратка биография в Цитаделата.

kasen handsome

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор