Карпентър смаза Роб Зомби в интервю за “Хелоуин”

halloween carpenter

След дълги години на мълчания легендарният режисьор Джон Карпентър най-сетне коментира римейка на своя популярен филм “Хелоуин”, направен от Роб Зомби. Това стана в интервю, направено от студенти, където Карпентър е нямало как да избегне въпроса, който идва по повод следващия филм от поредицата, в който се завръща режисьорът на оригинала. Изненадващо Карпентър дори не опитва да бъде дипломатичен.
“Той излъга за мен. Каза, че съм се отнесъл студено с него, когато ми е казал, че прави нов “Хелоуин”. Но това изобщо не е вярно. Казах му, направи свой филм, синко. Мен не ме мисли. Нямам представа защо този гадняр излъга. Нямаше причина да го прави”.
Според Карпентър това влияе на оценката му за филма.
“Той отне мистиката на Майкъл Майерс. Обясни прекалено много за него, което беше грешка. Майкъл е природна стихия. Той е почти свръхестествена сила.”
Освен на “Хелоуин”, Джон Карпентър е режисьор още на филми като “Нещото”, “Принцът на мрака”, “В устата на безумието” и “Мъглата” от 80-те години /, филм, който няма общо нито с книгата на Стивън Кинг, нито с тази на Джеймс Хърбърт/. Карпентър е бил спряган за режисьор и на третата част от поредицата “Заклинателят”, но се отдръпва, когато разбира, че писателят Уилям Питър Блати иска сам да влезе в тази роля.

Тагове:  

Оставете отговор