Карибски Пирати ІІІ: На Края на Света

Карибски Пирати ІІІ: На Края на Света

 

Author: Nae\’blis
Date: 10.06.2007

piratesofthecaribbean3.jpg
Pirates of the Caribbean: At World’s End
Броени месеци след излизането на “Карибски пирати 2”, по кината се появи и третата част на поредицата. Много хора очакваха това да е брилянтният завършек на тази велика поредица. Но за нещастие според мен не беше така. Филмът е добър и само толкова.
Историята продължава оттам къде свърши предишната част. Джак бива погълнат от гигантската сепия и попада във владенията на Дейви Джоунс. Уил, Елизабет и екипажът поемат на път за да го върнат в светът на живите, водени от върнатия на бял свят капитан Хектор Барбоса.
Междувременно пък лорд Бекет контролирайки “Летящият холандец” чрез сърцето на неговият капитан Дейви Джоунс унищожава всички пирати в морето и скоро всички те ще трябва да се обединят за да се изправят заедно срещу общата заплаха.
Не мисля, филмът е на нивото на първите два. Аз лично мисля, че той изменя забавният стил на поредицата, превръщайки го повече във драма, отколкото в епично приключение. Нямам нищо против драмата, дори я обожавам на екрана, но когато е чиста, а не в безуспешни опити да се примеси с хумор. Човек с нагласа да гледа филм в стил предишните два ще остане разочарован. Има добри попадения в хумора, но те са много малко.
Героите дразнят, поне по голямата част от тях дразнят. Джак си остава готин характер, но не радва както преди. Никога не съм бил фен на Уил и Елизабет, но в този филм поне по моему стигат дъното. Дейви Джоунс, който беше страхотен образ във вторият филм, определно дразни и не виждаме нищо интресено от него, освен един красив дуел с мечове. Единственият образ, който със ръка на сърцето мога да кажа че искрено ме радваше беше капитан Барбоса, който имаше не само готини лафове и присъствие , но е и брилянтно изигран от опитният актьор Джефри Ръш.
Та в общи линии, това е “Карибски пирати 3”. Хубаво е филмът да се гледа трябва да се отбележи, че има много хора, които го харесват повече от предишните. Аз лично не съм от тях. От целият филм има само определени моменти, които са в стилът на предишните 2 филма, а много добър е и краят на филма, хареса ми защото е разнообразен, за разлика от типичният за жанра хепиенд. А в последните кадри на филма Джак е по велик отвсякога.
Както казах вече – добър филм. Но нищо повече.
pirates_of_the_caribbean_3_movie_poster.gif

Оставете отговор