“Карибски пирати” с чудесно начало в бокс-офиса

salazar's revenge

“Отмъщението на Салазар”, петият филм от поредицата “Карибски пирати”, дебютира убедително на първата позиция в американския и световен бокс-офис. Пиратското приключение с ветерана Джони Деп спечели приличните 62,1 млн долара в Щатите и страхотните 208 за останалата част от света, за да дебютира с общи приходи от 270 милиона! Бюджетът на филма е доста висок, от 232 милиона, но след такова начало изглежда вероятно пиратите на Спароу да успеят не само да си избият разходите, но да излезнат и на печалба, което е много добър резултат!

“Пазителите на галактиката 2” продължават с доброто си представяне – втора позиция с 19,8 милиона долара и общ резултат от 783 милиона. Това означава, че филмът вече е спечелил повече пари от своя предшественик, чудесен резултат за симпатягите, спасяващи галактиката от всички злодеи, а понякога и от самите себе си!

“Спасители на плажа” дебютира на трета позиция. Римейкът на класическата лятна история, в който участват Скалата, Зак Ефрон и Алекс Дадарио не успя да повтори резултата на “Бързи и яростни 8” и трябваше да се примири със скромните 18,1 милиона за уикенда и засега 23 за целия свят.

“Пришълецът: Завет” се срина в класацията по приходи – 70% отстъпление спрямо първия уикенд и едва 10,5 милиона за уикенда с общи приходи от 158. Това не е провал, но не надскача и очакваните резултати за една хорър поредица.

Следващата седмица изглежда запазена за DC, които дебютират с “Жената чудо”. Ще следим актуалните новини от бокс-офиса от летния сезон, когато излизат много хитове!

Тагове:  

Оставете отговор