Кара Делевин

Cara-Delevigne-au-Vogue-Festival-de-Londres-le-27-avril-2013_exact1024x768_l

Кара Делевин е британска актриса и модел, участвала във фантастични филми като “Отряд самоубийци” и “Валериан и градът на хилядите планети”.

Кара е родена на 12-ти август 1992-ра година в Лондон, Великобритания и има две по-големи сестри. Тя има благороднически произход и е израснала в един от най-богатите квартали на британската столица, а сред предците й е имало лордове и баронети. Въпреки това Делевин не е имала много лесно детство, тъй като е страдала от диспраксия, коeто е правило престоя й в училище труден. На 15 Кара е страдала от депресия, толкова силна, че я е карала “да си блъска главата в дърво”. На 16 обаче Кара Делевин започва да учи драма и музика, а година по-късно следва примера на по-голямата си сестра Попи и става модел.

cara

Делевин постига значителни успехи на модния подиум, като влиза в ревютата на модни къщи като “Долче и Габана” и печели два пъти наградата “Модел на годината”. Това обаче не й стига и тя решава да стане актриса, като през 2012-та прави своя дебют с малка роля в адаптация на “Ана Каренина”, роман на Лев Толстой. След това тя участва в телевизионни продукции и с гласа си в “Grand Theft Auto V”, а през 2014-та година печели ключова роля във филма “Ангелско лице”, където участва заедно с Даниел Брюл и Кейт Бекинсейл. Делевин печели подкрепата на критиците, макар самият филм да получава смесени отзиви. През 2015-та година Кара Делевин участва в “Хартиени градове”, адаптация по бестселъровия роман на писателя Джон Грийн, а “Варайъти” я наричат откритието във филма, както и във фентъзито “Пан”, където играе русалка. Големият пробив идва през 2016-та, когато Делевин печели ролята на Магьосницата, основен антагонист в комиксовия филм “Отряд Самоубийци”, жена, обсебена от демоничен дух.

cara-delevingne-enchantress-suicide-squad-main

През 2017-та Кара Делевин се появи на голям екран като Лорелин, партньорката на суперагента Валериан във фантастичния филм “Валериан и градът на хилядите планети”, направен от знаменития режисьор Люк Бесон. Това е главна роля за британската актриса и тя се справи великолепно с нея, макар всъщност да не прилича много на героинята така, както е изобразена в комикса. Това обаче не й попречи да плени сърцата на много фенове, не само с външен вид, но и със силното си присъствие във филма, който й дава главна роля, най-малкото равностойна на тази, изпълнена от Дейн де Хаан.

cara-delevingne-as-laureline-in-VALERIAN

Освен с мода и кино, Кара Делевин прави и музика. Тя е голям защитник на животните, не крие това, че освен мъже харесва и жени, а в същото време публично се бори и с депресията, една от най-опасните болести на нашето съвремие. Кара Делевин признава публично, че се е излекувала от това заболяване с помощта на медикаменти, които според нея са спасили живота й.

Желаем й повече никога да не се среща с тази болест и да продължи да радва своите почитатели, както прави с песента “I Feel Everything”, посветена на филма “Валериан и градът на хилядите планети”.

Оставете отговор