Капитан Фалкон

Капитан Фалкон е титлата на супергерой от поредицата на “Нинтендо” F-Zero. В тази статия ние визираме персонажа от аниме сериала F-Zero: The Legend of Falcon, който е известен с много имена.

Капитан Фалкон е маскиран супергерой, известен като най-бързия пилот в автомобилния шампионат на далечното бъдеще “Формула Зеро”, когато храбри състезатели мерят сили с бързи болиди по трасета на най-различни планети из цялата галактика. Фалкон (буквално – “Сокол”) е многократен победител в този тип надпревари, като това пречи сериозно на архизлодея Блек Шедоу, който опитва да спечели състезанията, за да прибере наградния им фонд.

cap falc driving

Самоличността на Фалкон е загадка, като той има поне два публични образа, на Анди Съмър, брат на полицайката Джоди и самият той ченге, но считан за загинал в изпълнение на служебния си дълг и на Барт, пенсиониран състезател и управител на заведение. Малцина знаят истината, макар с времето Капитанът да е принуден да я сподели със свои близки.

bart fzero

Макар да е съперник на Рю Сузаку, пилот, върнат от миналото, Капитан Фалкон всъщност изиграва ролята на негов ментор. Причината затова е, че Сузаку е Избрания герой, който може да наклони баланса между Доброто и Злото във Вселената в една или друга посока. Фалкон е избран да брани Доброто, докато врагът му Блек Шедоу е представителят на Злото.

cap falc

Битката на Барт с Блек Шедоу му коства много – макар да успява да подготви Сузаку, който унищожава машината, построена да претвори самото съзидание, самият той трябва да се жертва в битка с архизлодея, като двамата потъват през портал в света на нищото и загиват. След смъртта на Анди Съмър, новият Капитан Фалкон става Рю Сузаку, с който вече Ви запознахме 🙂

brave cap

Представен от Александър Драганов

 

Тагове:  ,

Оставете отговор