Канаде Амамия

kanade-amamiya

Канаде Амамия е главен герой в музикалната аниме поредица Dream FestivalТой е младеж, който като ученик се е занимавал с футбол, но по-късно се развива като поп идол и успява да стане център на бандата DreamDream (първоначално Traffic Signal).

kanachan

Когато Канаде успява да издъни финала на ученическия отбор по футбол, той се отдръпва от спорта и се хваща на работа за половин работен ден, в която раздава балони. Поради всеотдайния си нрав и добро сърце, които го карат да иска винаги да радва хората, той привлича вниманието на Миками, музикален идол, който е впечатлен от него и му предлага да се пробва да стане идол. Канаде първоначално не е заинтересован от такава кариера, но все пак отива в академията за идоли и там среща Джуния, страшно амбициозно момче, което го заразява с ентусиазма си. Канаде решава да работи с него, а по-късно се сприятелява и с Шин, изключително затворен млад музикант, който има травма от миналото, когато се е занимавал с актьорска игра. Канаде успява да го накара да се отпусне и тримата с Джуния правят бандата “Трафик Сигнал”, като целта им е да спечелят право да дебютират със свой диск. За целта обаче ще трябва да победят в конкурса на  “Дрийм Фестивал” за новаци, а на пътя им застава нова група, “Курофуне”, която ги побеждава в подгряващата надпревара преди това. “Трафик Сигнал” са съсипани, но на Канаде му хрумва брилянтната идея да привлекат още двама идоли към нея – Чизуру и Ицуки. Петимата правят нова банда “ДиърДрийм” и обръщат състезанието в своя полза, като печелят “Дрийм Фестивал” и с това си гарантират дебют.

kanade cool

След тази победа “Дрийм Фестивал” започват да се утвърждават като банда, но Канаде е притеснен от думите на ментора си Миками, според който този успех не е достатъчен, за да се наречеш идол. Докато партньорите му в групата откриват други свои таланти, Канаде е притеснен от това каква точно е ролята му в групата и губи самочувствие. Но разговори с други идоли му позволяват да разкрие, че именно той е спойката между останалите и им позволява да работят успешно. Това го успокоява и му помага да блесне, а когато Миками се отказва от активна певческа кариера с бандата си, Канаде и “ДиърДрийм” получават шанс да ги заместят като закриващи програмата на следващия “Дрийм Фестивал”, което е висока чест. За съжаление дни преди събитието Канаде чупи крака си и получава забрана да участва, което заплашва да го съсипе, раздиран от вина, че е провалил звездния миг на групата. Приятелите му обаче го успокояват и дори конкурентите от “Курофуне” решават да помогнат. Така седем музиканта излизат на сцената, като шестте колеги на Канаде успяват да планират хореографията така, че контузията му да не личи. Той също се справя с нечовешко умение и никой от зрителите не разбира за проблема му. След големия успех, Канаде благодари на феновете, като казва, че те са истинските идоли, чиито успех той никога не може да надмине.

kanade cutie

Канаде Амамия е красив, трогателен и вдъхновяващ герой, който с много работа и голямото си сърце успява да постигне мечтата си, а тя е да кара хората да се усмихват. С това си качество той си завоюва и правото да получи биография в Цитаделата 🙂

kanade full size

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор