Камина

Kaminarox

Камина е герой от анимето „Гурен Лаган“. Той е най-добрият приятел на основния протагонист Саймън и вдъхновява бунта на хората срещу хората зверове.

Камина е израснал в село под земята, но от малък желае да види повърхността, макар това да е забранено. Неговият баща някога е успял да излезе от подземията, в които живеят селяните и Камина иска да последва примера му. Той успява да направи това с помощта на приятеля си Саймън, момче, което копае земята в търсене на съкровища и намира неголям робот, подобен на глава. С помощта на момиче на име Йоко, той успява да се измъкне от селото, когато то бива нападнат от гигантски робот „Ганмен“, пилотиран от човек звяр. По-късно Камина открадва Ганмен от друг човек и звяр и успява да го комбинира с машината, пилотирана от Саймън – така двамата образуват могъщия робот Гурен Лаган!

kamina

Веднъж излязъл на повърхността, Камина разбира, че баща му е мъртъв, а хората живеят под тиранията на хората-зверове, които ги нападат с огромните си Ганмени. Вместо да бъде обезкуражен от това, младежът, който не страда от липса на самочувствие, вдъхновява Саймън и други селяни да вдигнат бунт срещу тираните, като започнат да крадат Ганмените им. Бунтът на Камина го изправя срещу Вирал, човек-звяр, който е ловък боец и има решително превъзходство пред него като умения. Именно в битка с неговата машина, Камина и Саймън успяват да обединят роботите си в едно.

kamina and simon

 

Въстанието, което Камина вдига срещу зверовете е успешно, но самият той не доживява да види края му. По време на опита си да превземе огромен робот, който е натоварен с по-малки машини на хората-зверове, Камина губи живота си, броени часове след като двамата с красавицата Йоко са признали любовта си един към друг. Неговата загуба се отразява тежко на малкия Саймън, който обаче по-късно успява да преодолее депресията и в името на своя приятел довежда  въстанието до успешен завършек.

Kamina_with_sword

Години по-късно духът на Камина успява да спаси Саймън от паралелна вселена, в която двамата са останали обикновени крадци. Той е символ на бунта на човечеството, човек, олицетворяващ постигането на невъзможното. Забавен, весел, храбър до безумие и прикриващ стаена меланхолия зад дръзка усмивка и наперени думи, той е любимец на феновете, гледали анимето „Гурен Лаган“.

Kaminas_signature_pose

 

Оставете отговор