Камина срещу Вега

В края на месец август Дуелите на Цитаделата стигат и до втория си полуфинал, в който един срещу друг се изправят храбрия Камина от анимето “Гурен Лаган” и красавеца Вега от поредицата игри Street Fighter.

Пилотът на гигантски робот Камина достигна до предпоследната фаза на турнира след ударно начало срещу Рау льо Крузе от “Гъндам” в първия си двубой и изключително трудно измъкната победа срещу безсмъртния Бан от “Седемте смъртни гряха” във втория. Но именно последния успех го затвърди като реален фактор в битката за титлата. Дали обаче ще може да стигне до нея?

За Вега пък може да се каже, че спечели своята “група” от герои на биткаджийски игри. В първата си схватка испанският матадор, обучен в изкуството на нинджа, се справи с мечоносеца Сол Бедгай от “Гилти Гиър”, а във втората с рицаря Сигфрид от “Соул Калибър”. И двата пъти той спечели само с един глас, но сега е на крачка от финала. Ще може ли да я направи обаче или на третия път стомната ще се счупи?

В битка на съперници с толкова различни стилове е ясно едно – ако Камина стигне до големия си робот, част от грамадния “Гурен Лаган”, ще спечели с лекота. Но точно това ще му е трудно с ловък и жесток противник като Вега, който може да го довърши още преди това да е станало. Кой от двата сценария е по-вероятен, решавате Вие във “Фейсбук” до утре в 12:00ч.

Оставете отговор