Калъм Търнър

callum turner

Калъм Търнър е британски модел и актьор, известен с участието си във филмите от поредицата “Фантастични животни”.

Търнър е роден на 15-ти февруари 1990-та година в Хамърсмит, Лондон. Той израства в квартал “Челси” и заради това става заклет фен и на футболния клуб оттам. Вдъхновява се да стане актьор заради майка си, която го възпитава в любов към киното.

Калъм започва кариерата си като модел през 2010-та година, като сред компаниите, за които снима е и “Рийбок”.  Първата му роля е в малък студентски филм. След това започва да снима в различни по-малки филми, както и в сериали и музикални клипове. Първата му поява за жанра е през 2015-та година, когато той участва във “Виктор Франкенщайн”, филм, в главните роли на които блестят Джеймс Макавой и Даниел Радклиф. Интересното е, че Дан е актьорът на Хари Потър, а после Калъм също се включва във вълшебния свят на Дж.К. Роулинг. Преди това обаче той е част от екранизацията по видео игра Assassin’s Creed през 2016-та.

Callum-Turner-Fantastic-Beasts-The-Secrets-of-Dumbledore-Theseus-Scamander-Trench-Coat

Това се случва през 2018-та година, когато Калъм става част от поредицата “Фантастични животни”, където печели ролята на Тезей Скамандър, брата на главния герой Нют, с който са в обтегнати отношения, но все пак държат много един на друг. Калъм повтаря ролята си в началото на тази година, когато отново изигра Тезей в “Тайните на Дъмбълдор”, третата част от новата сага на Роулинг, като имаше малко по-голямо и по-запомнящо се участие.

Надяваме се Калъм да има още интересни роли за фентъзи жанра, в които да ни радва и за в бъдеще 🙂

callum sweater

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор