Кажи “зеле” и умри /Goosebumps/

say cheese and die 2

“Кажи “зеле” и умри” е поредица в поредицата – две книги, разказани от Р.Л. Стайн в серията “Goosebumps”. По стар български обичай аз намерих само втората книга, затова ревюирах нея – ако по-късно ми попадне и първата, ще добавя отзиви от нея в статията тук.

Грег е момче с проблеми. За да го пуснат да отиде в Калифорния през ваканцията, той трябва да изкара добра оценка по английски, а вместо това учителят, известен киселяк, му завърта двойката. Причината? Грег разказва историята за прокълнат фотоапарат, който предизвиква бедствия със снимките си. Даскалът не вярва и Грег трябва някакси да го убеди, че историята му е истинска, поради което отново тръгва да рови за стария фотоапарат, който е намерил в къща, за която се твърди, че е обитавана от духове. Казано е, че който търси, намира – въпреки предупрежденията на приятелите си, Грег открива фотоапарата и отключва поредица от зловещи събития…

Тази книжка е малко остаряла с времето, тъй като днес дечурлигата се снимат с телефони, но иначе не е лоша – кратка зловеща история, която, ако трябва да сравня с произведенията на други творци, бих нарекъл много от Роалд Дал с щипка от Стивън Кинг. Резултатът е бързо и интригуващо четиво, което не е велико, но не е и за изхвърляне.

Тагове:  

Оставете отговор