И “Мулан” падна от календара

disney

След като Tenet на Кристофър Нолан бе свален от програмата на кината заради коронавируса, същата съдба сполетя и “Мулан”, новият римейк на “Дисни” по класическа тяхна анимация, който трябваше да продължи бокс-офис успехите на “Аладин” и “Цар Лъв”. Най-голямата компания в света е изтеглила продукцията и не е поставила нова дата за излизане. Причината затова е, че “Дисни” не искат да се ангажират с дата, докато не е сигурно, че кината в САЩ ще са отворени. Колко ще чакат обаче не е ясно, тъй като пандемията в страната се разраства. “Дисни” засега не планират да пуснат и филма в други страни, което е изненада, предвид стабилната ситуация с болестта в Китай, Япония и Южна Корея, които би трябвало да са силни пазари на продукцията.

Освен “Мулан”, коронавирусът засегна и други продукции. Вторият “Аватар” на Джеймс Камерън е отложен още веднъж, от декември 2021-ва до 2022-ра година. С по 12 месеца се отлагат и всичките му продължения. Същата съдба сполетя и бъдещите епизоди от “Междузвездни войни”. Първият от тях, който трябва да е дело на Тайка Уайтити ще се появи на голям екран не по-рано от 2023-та година.

“Няма по-разочарован човек от самия мен”, коментира Джеймс Камерън по случай отлагането на филмите му. Той обаче обясни, че заради коронавируса не може да се свърши работата по ефектите им и благодари на “Дисни” и на феновете за подкрепата им.

Разместванията при “Дисни” накараха и други студия да отложат филмите си – сред тях “Парамаунт”, които преместиха втория “Нито звук” за 2021-ва година, същото направи се случи и с втория “Топ Гън”. Коледният филм за догодина пък ще е “Спайдър-мен” с Том Холанд, след като “Сони” запази датата, освободена от втория “Аватар”. Предстои да видим какво ще се случи с “Черната вдовица”, “Жената чудо 2” и “Дюн”, но според специалисти е малко вероятно да има нови кинопремиери преди средата на 2021-ва година. Опция остава излизането направо в Интернет, както се случи по-рано тази година с “Артемис Фоул”. Ще следим темата в развитие!

Оставете отговор