Истинска съкровищница от детски книги

kaloyan1

Вече повече от година издателство “Горната земя” (Upper Earth) предлага истински съкровища на родния читател – висококачествена детска литература, написана от родни автори! През миналата година “Съкровище, пищови и южни морета” от Калоян Захариев спечели редица възторжени отзиви в социалните мрежи като “Фейсбук” и “Гуудрийдс”, където, въпреки сравнително реалистичните си сюжети, той бе определен като достоен български отговор на самия Рик Риърдън – а може би дори още по-добър автор! Тази година “Горната земя” предлагат на родните читатели и продължението на романа – “Проклятието на индианското злато“!

kaloyan2

Ужасяващите тайни, военните хеликоптери и шпионските машинации ваканционно преживяване ли са? Не, всичко е истински сериозно и в тази книга!

Шеметната надпревара с времето и забъркването в невероятни случки продължават за Габриела, Надя и Мартин. Тримата са в центъра на събитията, които се развихрят из Русия, Белгия, Чили и Боливия.

А някъде от индианските планини прокълнатото злато кротко намига с блещукащото си око…

Книгата е от 432 страници и предлага незабравими преживявания за малки и големи.

yavornew

След като накара тръпки да полазят по гърба на големите читатели със сборници като “Избраникът” и “Целунат от Бога”, русенският писател Явор Цанев се насочва и към малките читатели със “Злостории“, история, която навява хлад само с описанието!

Призрак, дух или човек?

Старата къща не отговаря. Уж е празна, а в полунощ из нея се носят загадъчни светлини.

Кой може да устои на тази мистерия? Никой!

Симеон и Дани още по-малко. Момчетата търсят отговори и къщата на Съскащия ги привлича. Всъщност тя привлича и татковци. Кой е Съскащия ли? Всички хора казват, че е просто страшилище…

hristina

Магия има и в “Часовникът, който върви назад” на Христина Панджаридис!

Майката на Нина, Светла, е по-голяма от дъщеря си с цели двайсет години. Но коя е по-разумната?

Със сигурност това е четиринадесетгодишната Нина! Двете заминават за китното френско градче Егешем. Далеч от дома, Нина е призвана да спаси своя свят.

Заедмо с момичето в причудливите събития попадат часовниче, което упорито върви назад, ято зловещи гарвани и купища злощастни магии. После се появяват Филип и Жан-Марк и всичко се обърква още повече. Ех…

Отговорна за всичко това е Весела Фламбурари, самата тя безкрайно талантлив автор на детски книги. Ето го и нейното предложение – “Майстори на феи“!

vesela

Феи? Аз ги наричам „малките хора“. Защото освен за феички и фейчовци с пеперудени крилца това е история за джуджета, гномчета и тролове. А тук-таме може да се промъкне и някой таласъм… Съвсем сериозно! Цялата тази банда, накуп, се нарича „малките хора“. (То троловете не са от най-нисичките, ама… нейсе!) Не сте и чували за това ли? Обзалагам се, че и други работи не сте чували. Работи, които аз знам със сигурност. Търсили ли сте феи из парка с цветята? А в лехите с боб на село? Дааа, пращат ви за зелен хайвер… Абсолютно! Малките хора живеят навсякъде около нас, но не са нито в градините, нито в гората… Малките хора са във вашата стая. Ооо, да, да, да… Онези изящните пеперудени статуетчици. „Но те са направени от моделин“ – ще кажете. Точно така, феите са направени от моделин. Не вярвате? Казвате, че те не могат да летят? Напротив… Летят! Летят, когато вие спите. Защото феите са лунни създания. Но за да оживеят, не им стига само една луна. Неее… В своя моделинов свят те имат седемдесет и седем малки луни. Тези малки луни се къпят в седемдесет и седем миниатюрни водоскока. И всичко се събужда за живот, когато нашата луна освети малките луни и миниатюрните водоскоци. Моделиновите тревички се люшват, водата пее, а феите се протягат и прозяват в моделиновите си къщички. Феите живеят само през нощта. Но тъй като светлината от нашата луна се отразява в седемдесет и седемте малки луни, светът на феите е изпълнен с чудни светлини и романтични сенки. И може да ви се струва мързеланско да се почива през деня, но и вие спите по цели нощи, нали? И никой не ви натяква, че си губите времето. Освен това моделиновите феички са дребни… А когато някой е толкова дребен, той живее по-бързо и някак си много наситено. В една-едничка наша нощ феите могат да преживеят година. Дааа, да си дребничък, си има и своите предимства. А къде се намира този свят със седемдесет и седем малки луни и пеещи водоскоци? Ами… на улица „Грънчарска“ № 77. Не се шегувам!

Поклон пред възрожденския порив на Весела Фламбурари и нейната чета от талантливи български автори, пишещи книги за най-важните хора в цялото човечество – децата! Закупете си заглавията на “Горната земя” направо от сайта на издателството – доставката за страната е БЕЗПЛАТНА!

Оставете отговор