Индоминус Рекс

indominus-rex

Индоминус Рекс е свиреп хищник, който е създаден като атракция в увеселителния парк “Джурасик Свят”. Макар да прилича ни хищен динозавър, в действителност той е хибрид, който съчетава няколко различни вида, както на динозаври като тиранозавъра рекс и велосираптора, така и на съществуващи и днес животни, като дървесната жаба и гърмящата змия. Индоминусът, който виждаме в игралния филм “Джурасик Свят” и анимационния сериал по него е женски.

camp cretaceous

Видът на Индоминус Рекс е създаден от лудия учен д-р Хенри Ву, който винаги е имал интерес да измисля нови същества, като съчетава гени на различни реално съществуващи видове. Първите му опити са с растения, а Индоминус Рекс е плод на желанието за нов хит от страна на ръководството на парка “Джурасик Свят”, тъй като след възкресяването на динозаврите през 90-те години на миналия век (събитията, описани в оригиналната трилогия “Джурасик Парк”) интересът към тях спада. Планът успява и Индоминус Рекс е създаден като съвършен хищник, умен като велосираптор и по-голям дори от тиранозавър рекс, от който е взет основния геном.

Indominus

За съжаление, създаването на Индоминус Рекс се оказва грешка, тъй като съществото се оказва прекалено умно за звероукротителите и пазачите в парка. То успява да се измъкне на свобода и започва да избива както динозаврите, на които попада, така и командосите, изпратени да го озаптят. Неговото лукавство му позволява да направлява ятото обучени раптори, които опитват да изправят срещу него, а физическата му сила дава предимство дори пред тиранозавъра. В крайна сметка Индоминус Рекс е победен от цели трима динозаври – стария Т-Рекс, пуснат с надеждата да го спре, велосираптора Блу и мозазавъра, огромно морско влечуго от праисторията, което успява да го изяде. Въпреки това битката е трудна и показва колко опасно е да се създават животни тип “Франкенщайн”, които после не могат да бъдат озаптени, нещо, което по-късно се доказва и от появата на Индораптора, по-малък, но дори по-смъртоносен вид. Индоминус Рекс обаче си остава и перлата в короната на генното инженерство на д-р Ву и доказателство за прекомерната амбиция на създателите на “Джурасик Свят”.

 

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор