Икуя Киришима

kirishima

Икуя Киришима е плувец от поредицата Free! Той е майстор на спорта и един от най-талантливите млади състезатели в Япония, но има проблеми с увереността, а перфекционизмът му поне на два пъти едва не го удавя.

Киришима има интерес към плуването от малък, но е много зависим от по-големия си брат, който също се занимава с този спорт. За да прекрати това идолизиране, той отблъсква малкия Икуя, което обаче дълбоко наскърбява детето. То се чувства пренебрегнато и се дистанцира от спорта и така докато не попада в клуб от началното училище, където намира нов герой – Харука Нанасе. Хару спасява Киришима от удавяне, когато той прекалява с плуването и после двамата имат големи успехи в състезания. За съжаление обаче Нанасе временно се отказва от спорта заради Рин и така Киришима пак остава сам. Това дълбоко променя характера му.

kirishima sad

Икуя Киришима заминава за Щатите и там решава, че ще се бори сам и ще печели всичко сам. Той става един от най-талантливите и обещаващи японски плувци, но заради стремежа винаги да надминава себе си, издръжливостта го предава и отново трябва да бъде спасяван от удавяне. Този път тази работа върши Хиори Тоно, който остава изключително близък негов приятел и след завръщането на двамата в Япония . Тоно смята, че Хару е виновен за лошото емоционално състояние на Икуя и затова когато пътищата на двамата в спорта отново се преплитат, когато вече са млади мъже, прави всичко възможно за да попречи на срещата им. В това време обаче Киришима изпада в депресия и резултатите му в спорта западат, нещо, което спира чак когато плува отново с Харука и разбира, че той в действителност никога не е забравил общите им спомени. Тоно е съкрушен от това и смята, че вече е излишен за приятеля си, но скоро Икуя го уверява, че не е така и го кани да се състезават заедно.

kirishima pool

Възстановил увереността си, Икуя Киришима е решен да се превърне в големия съперник на Хару и заради това се изправя, макар и на шега, срещу Рин Мацуока, с който си правят импровизирано състезание… на аркадна игра за автомобилни гонки. По-сериозно е съперничеството му с Каеде Кинджо, маниакален състезател, който се слави като най-бързият в Япония. Каеде първо заплашва Тоно, а после и Икуя, че ще ги разбие в състезания и дори в пряк физически сблъсък, който обаче се разминава заради появята на грамадния Сосуке Ямазаки. Това остава Икуя и приятелите му удивени от това, че Каеде е най-добрият, който Япония може да извади срещу световния шампион Албърт Воландер от Швеция.

kirishima

Въпреки това, заедно със скъпия си приятел Хиори Тоно и другарите си от детинство, Икуя Киришима изглежда добре позициониран да се бори за челни класирания в големи състезания, като ще има уникалния шанс да прави това и с брат си, който също се връща към професионалното плуване. Енигматичен, интригуващ и любопитен със своята чувствителност – в анимето се показва, че любимата му приказка е “Малката русалка” на Андерсен – Икуя Киришима е герой, който нямаше как да не получи биография в Цитаделата.

kirishima zamislen

 

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор