Изуминоками Канесада

kane-san pretty

Изуминоками Канесада е главният герой в анимето “Katsugeki Touken Ranbu” и един от най-популярните поредици в цялата поредица, която включва още компютърна игра, мюзикъли и театрални постановки.

Канесада, наричан за кратко Кане-сан, е вдъхновен от истинската история на меч, изкован по време на залеза на самураите в Япония. Като оръжие, той е принадлежал на легендарния герой Тошизо Хижиката, един от предводителите на Шинсенгумите. В поредицата “Touken Ranbu”, той бива съживен като боец, който пътува във времето, за да се бори с Ретроградната армия, която опитва да промени миналото, за да унищожи настоящето.

kane-san winter

Макар да се счита за млад сред мечоносците тукен данши, Кане-сан е стриктен и строг, черта, която е наследил от някогашния си притежател Хижиката. Това го поставя в конфликт с игривия и лекомислен Муцуноками, а понякога притеснява приятеля му Хорикава. Кане-сан счита за изключително важно да изпълнява мисиите, дадени му от санива, човекът, вдъхнал му живот дори те да засягат пряко миналото на шинсенгумите. Въпреки това той е храбър и добросърдечен, а също така и умел боец, макар сякаш да няма силата на Миказуки Мунечика, до чиито съвети понякога се допитва.

Изуминоками Канесада издържа най-големият тест, на който един тукен данши може да бъде подложен, като спасява миналото, в което загива някогашния му притежател и така съхранява историята.

kanesada horse

Представяне на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор