Излиза продължение на “Война на световете”!

war of the worlds 2

Издателство “Бард” пускат на книжния пазар “Война на световете – Изтребление” от Стивън Бакстър, продължение на класическия роман “Война на световете” от великия Хърбърт Дж. Уелс.

Минали са четиринайсет години от марсианското нашествие в Англия. Човечеството е продължило напред. Все още държи под око небесата, но без особена тревога, защото веднъж вече е надвило космическия нашественик и знае как да го направи отново при нужда. Проучванията на изоставените цилиндри и машини са довели до технологичен скок.

Марсианците са беззащитни пред земните бацили. Армията е подготвена. Затова, когато астрономите улавят данни за нови изстрелвания от повърхността на Марс, новината е приета сравнително спокойно. Освен ако не се вслушат в брътвежите на един човек – Уолтър Дженкинс, разказвача от книгата на Уелс. Той е сигурен, че марсианците са се поучили от поражението си и са предприели необходимите мерки да се адаптират.

Уолтър Дженкинс е прав.

В хаоса на новото нашествие попада и една млада журналистка, снаха на Уолтър. Джули трябва да оцелее във Втората война и да разкаже за нея. Изтреблението на човечеството е започнало.

Тагове:  

Един коментар за Излиза продължение на “Война на световете”!

  • Атанас Славов  :

    Има r разкошно крипто-продължение от руския писател Лазар Лагин „Майор Уел Ендю“, където събития в класическия сюжет са разказани от гледната точна на един викарий-колаборационист, който помага на марсианците в доставката на „местна храна“.

Оставете отговор