Излезе по-новото издание на “Песента на Сузана”

song of susannah

Издателска къща “Плеяда” продължава амбициозния си проект за преиздаване на класическата фентъзи поредица “Тъмната кула” от Стивън Кинг, която излиза не просто с красиви корици от Димитър Стоянов-Димо (носител на награда “Магическа руна” от Цитаделата), но и с изцяло преработен превод, както и нанесени корекции в по-късните издания на книгите от самия Кинг.

Вълците от Кала са сразени, но ка-тетът е изправен пред ново изпитание. Демоничната Мия обсебва тялото на Сузана Дийн, за да роди демонското й дете, рожба на две майки и на двама бащи. Това същество ще погуби Роланд. Мия открадва Черната тринайсетица, преминава през неоткритата врата и се озовава в Ню Йорк през 1999-а.
С помощта на манните, пътуващи през световете, Еди и Роланд ще последват Сузана, а отец Калахан, Джейк и животинчето Ко трябва да намерят Калвин Тауър и да спасят магическата роза, израснала на неговия празен парцел. Ала ка – съдбата – има други планове.
Еди и Роланд се озовават в Ийст Стоунхам, щата Мейн – там някогашният враг на Еди, гангстерът Балазар, им е устроил засада. Те ще се изправят не само пред смъртта, а и пред техния създател, млад автор на име Стивън Кинг.
Междувременно Джейк, отец Калахан и Ко са по следите на Мия. Могат ли да й попречат да роди съществото, което ще помогне на баща си, Аления крал, да унищожи Тъмната кула?

“Тъмната кула” е едно от най-дръзките фентъзи сказания за всички времена, последната книга от което се очаква да бъде преиздадена до края още на тази година. Поздравления за труда на екипа на “Плеяда”, Димо и Весела Прошкова (наградена като Преводач на годината от Цитаделата). Независимо дали вече сте чели поредицата или тепърва ще се запознавате с нея – това са изданията, които трябва да притежавате!

wolves of the calla NEW

Оставете отговор