Излезе книга за Локи!

loki book

От няколко дни на книжния пазар у нас може да се намери “Евангелието на Локи” от Джоан Харис, издадена на български език от “Сиела”.

Със своята репутация на измамник и способността му създава поне проблеми Локи е мразен и от богове, и от великани, и от демони. Той не е удобен за никого и единствено Один продължава да го търпи и закриля. Само той разбира, че Локи е носител на Хаоса, а Хаосът носи така нужната за света промяна. Но дали Один не греши и може ли Хаосът да бъде опитомен? Може ли с него да се преговаря?

В тази версия на скандинавската митове Джоан Харис си позволява доста творческа свобода, за да изгради образа на един изключително привлекателен антигерой. Тази история е разказана лично от него и в нея той признава своите грехове, но разкрива и мрачните тайни, криещи се зад бляскавата фасада на Асгард.

Локи е един от най-популярните и обичани митологични образи в света, като негови интерпретации в популярни истории като филмите на “Марвел” и анимето Kamigami no Asobi имат милиони фенове по целия свят. Фенове от нашия клуб вече се сдобиха с тази книга и чакаме отзиви затова дали и тя е на ниво!

Тагове:  ,

Оставете отговор