Изкуството на меча онлайн 2

sao 2

Sword Art Online е аниме, което харесах много, въпреки че не всички във фендъма го одобряват. Бях предупреден, че вторият сезон не е толкова добър, но въпреки това си го свалих, тъй като наистина се привързах към героя Кирито и исках да видя следващите му приключения. За жалост Sword Art Online II не е достоен наследник на оригинала и въпреки някои отделни силни моменти, по-скоро разочарова.

Около година след знаменателните събития в Sword Art Online, светът на геймърите е разтърсен от нов зловещ случай. Във виртуална игра, посветена на стрелбите с пушки, която е толкова популярна, че можеш да изкарваш истински пари от нея, дебне загадъчен убиец. Той се нарича Гибелното оръжие и прострелва най-добрите играчи. Това не би трябвало да е проблем, тъй като се случва само на игра, но по непонятен и зловещ начин жертвите му умират и в действителност, получавайки сърдечен удар. Като ветеран от инцидента с “Изкуството на меча”, Киригая Казуто, известен в гейминга като Кирито, бива нает да разследва случая и така се изправя срещу зловещ инцидент от миналото си…

sao 2 sinon

Сюжетът звучи доста обещаващо и Гибелното Оръжие е направен яко, особено като визия и излъчване, като освен него Кирито среща и нова приятелка, а именно снайперистката Синон, която в тази мъжкарска игра лекува травма от миналото й в реалния свят. За съжаление изпълнението на всичко това е незадоволително, като сюжетът влачи излишно много и прекалява с драмата. Освен това описаната горе история е само първата от трите сюжетни арки, които се разглеждат в Sword Art Online II. Втората е само в три епизода и разиграва търсенета на Ескалибур във фентъзи свят, вдъхновен от митовете на викингите. Това е направено доста яко и е по реална скандинавска легенда. Третата арка обаче е драма за Асуна, приятелката на Кирито и още едно момиче, чиято история е като от книга на Джон Грийн. Според мен това не пасва на стила и атмосферата на Sword Art Online и си признавам, че гледах само части от тези епизоди, тъй като ми бяха доста скучни. Реално може би имат някаква сила в чисто емоционален план, но не мисля, че мястото им е в тази история. Доколкото знам, тази година излезе и пълнометражен филм по Sword Art Online. Надявам се той да е по-близък до оригинала,  тъй като продължението ме разочарова и не го препоръчвам на харесалите първата част.

Тагове:  

Оставете отговор