Издават любима книга на Лъвкрафт и Кинг

the great god pan

Издателят Христо Блажев обяви във “Фейсбук”, че “Дежа Бук” ще издадат готическата книга “Великият бог Пан” на Артър Макън.

Човекът винаги е изпитвал нужда да даде име на върховното зло, прокрадващо се в душата му, да му даде лик, да му даде същност, разбираема за самия него. Готов да коленичи през порока, той си го представя като козите крака на Луцифер; готов да го призове с магия, той чертае с кръв кръгове за Бафомет; готов да пожертва дори ближния заради своите собствени бъднини, той реже кървавави сърца пред олтара на Апух; готов сам да го обладае и да се почувства обладан, той завира лице между гърдите на някоя сукуба; готов да носи крушение на своите врагове, той дава дъщерите си за невести на Ноденс.
Човекът винаги иска да види върховното зло с очите си.

Готови ли сте да видите бог Пан?

„Никой не би могъл да опише нажежаващото се напрежение и върховен ужас, пропиващи всеки един абзац.“

Х. Ф. Лъвкрафт

„Невероятен успех! Невероятен успех!“

Оскар Уайлд

„Понятието за греха е основополагащо в книгите на Макън. За него грехът е по-скоро доброволно престъпване на божествените закони, отколкото ненавистно състояние на душата. Оттук следва и самотата на неговите герои; следователно, чистото изкушение към Злото ги гнети, а не обстоятелството, че са извършили конкретни злини.“

Хорхе Луис Борхес

“Произведението неумолимо прекрачва предела на ужаса за читателя. Колко ли безсънни нощи е причинила? Бог знае, но няколко от тях изживях аз… Това е една от най-добрите истории на ужаса, присани някога. Вероятно най-добрата на английски език.“ 
Стивън Кинг

“Великият бог Пан” на Артър Макън идва през март в твърда корица, дело на Христо Чуков, и в превод на Слави Ганев. Вижте я на сайта на “Сиела“!

Тагове:  

Оставете отговор