Избираме най-добрата непревеждана книга

Inter of the Year 21

Декември по традиция гласуваме литературните награди на клуба, като започваме с категорията за най-добра непревеждана книга, представяна в сайта през изминалите 12 месеца или иначе казано – Международен хит на годината:


polls

Първата номинация е за детската фентъзи поредица Beast Quest на Адам Блейд, която би допаднала на онези читатели, харесващи фентъзита като първите книги за Пърси Джаксън или “Походът на Делтора” от Емили Рода. Младият Том се изправя срещу редица чудовища, първото от които е огнедишащият дракон ФЕРНО, за който може да прочетете ТУК!

ferno the fire dragon

Ако пък предпочитате историите на ужаса, за които също пишем обилно, за вас е романът Death Day от писателя Шон Хътсън, брутална история за зомбита, съживени от древно проклятие. Срещу тях се борят няколко британски полицаи, които за разлика от американските си колеги не са въоръжени до зъби. Прочетете повече за тази книжка ТУК!

death day alt

Третата и последна история е за онези, които предпочитат по-елегантни и харизматични герои, като за тях предлагаме историята на елфа Пък такава, каквато ни я разказва писателката Джули Кагава в първата книга от новата си поредица за вълшебния свят на Железните феи – The Iron Raven! В нея, чаровният измамник трябва да помогне в битката срещу невиждано същество, застрашаващо сина на голямата му любов. Повече за този красив роман ТУК!

iron raven

В миналото Саймън Р. Грийн редовно печелеше тази награда, като той е и шампионът за миналата година с The House on Widows Hill. Сега обаче преценихме, че трябва да дадем шанс и на други писатели, пък кой от тях ще харесате зависи от Вас. Гласувайте до утре в 12.00ч!

Оставете отговор