Идоли андроиди катерят Вавилонската кула

technoroid

Technoroid: Overmind е едно от интригуващите аниме заглавия, излизащи в началото на все още Новата 2023-та година. То тръгна на 5-ти януари, като досега от него са се излъчили четири епизода и макар не всички да харесват малко странната му концепция, според мен разказва изключително интересна история.

В недалечното бъдеще хората са намалели като бройка и за да живеят в поразения от климатичните промени свят, разчитат на андроиди и роботи. Петима андроиди обаче са безстопанствени и в състояние на нарастващ финансов недоимък, който ги кара да потърсят реализация като музикални идоли, участващи в изкачването на Вавилонската кула – състезание за певци, до чиито връх достигат само най-добрите. Усилията им в тази посока от една страна ги срещат с малко човешко момче, на което решават да помогнат, но от друга ги правят и свидетели на убийство, в което са заподозрени…

Макар на пръв поглед да изглежда като лековата история с красивите си герои и музикална тема, анимето всъщност е на доста добро ниво, като разказва сюжет, изобилстващ с метацитати към Айзък Азимов и Филип Дик. Надявам се следващите серии да задържат ниво, така че да проследя Technoroid: Overmind до края, когато ще споделя и окончателната си оценка за него в ревю.

Тагове:  

Един коментар за Идоли андроиди катерят Вавилонската кула

  • Alexander  :

    В петият епизод един от андроидите откри като чувство тъгата, грижейки се за болно коте. По японски красива история, която продължавам да следя!

Оставете отговор