Зло под слънцето

Zlo pod slanceto

Малко книги са по-подходящи са летния сезон както криминалетата и малко автори ги владеят така добре, както безсмъртната майсторка на жанра Агата Кристи, която изправя своя детектив Поаро пред още една мистериозна загадка в класиката “Зло под слънцето”.

На малък курортен остров са дошли гости, за да почиват край морето. Плажът е идеалното място за свалки и затова всички гледат с недоверие към Арлин Маршъл, красивата, съблазнителна актриса, която подлудява мъжете, особено младия Патрик Редфън, който забравя нещастната си съпруга покрай хубавицата. Затова е не са толкова много изненаданите, когато една сутрин Арлин не пристига за срещата си с Патрик, а после бива намерена мъртва на малко островче в близост до плажа. Мнозина от гостите имат мотив да я погубят – не на последно място собственият й съпруг капитан Маршъл, но също и един луд, вманиачен в греха свещеник. Още преди Арлин да умре, духовникът на висок глас е обявил, че тя е Зло под слънцето. Но дали той е убиецът? Еркюл Поаро ще трябва да разбере…

В последните дни имам страшно много работа и затова се улових, че съм адски взискателен към това, което чета в свободното си време. Към Агата Кристи обаче нямам никакви забележки. Книгата е великолепна, атмосферна, отлично написана, с много оплетен сюжет, в който майсторката на жанра води читателя за носа, подхвърляйки му грешни улики, преди да разкрие смразяващата кръвта истина. Респект!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор