Господарката на Злото

71dnh61o8HL._SY679_

Всяка история има своето начало и приказката за „Спящата красавица“ не е изключение. В този филм обаче Дисни ни представят една малко по-различна, бих казал доста колоритна версия на тази история. Макар че всички сме слушали като малки за лошата кралица и добрата красавица тук нещата стоят по малко по-различен начин.

d704d0d32b6fc13e27ac33194a6efc94be8ecc86_hq

Началото на филма ни отвежда в две кралства, които граничат едно с друго – това на хората и това на феите. И докато кралството на хората се управлява със силна ръка и железен юмрук от вездесъщ монарх, феите нямат крал…защото живеят толкова миролюбово, че чак да им завиди човек. Въпреки че между двата народа има напрежение те така и не се решават да го разрешат…до един момент. В един прекрасен ден малката, но най-силна фея – Злодеида среща младо и красиво момче на име Стефан. Двамата започват да си играят заедно, порастват и се влюбват. Изведнъж обаче Стефан изчезва… Малко по-късно крал Хенри, владетелят на хората, решава да поведе войската си срещу феите и започва война. Единственият начин тя да бъде преодоляна е двата народа да се обединят. Но дали това е възможно или властта и богатството отдавна вече са покварили сърцата на хора и феи?

38eb64172337029fb4d5d97f95ecca6e

Режисьор на филма е Робърт Стромбърг, който е работил с Джеймс Камерън по „Аватар“ и с Тим Бъртън „Алиса в страната на чудесата“, както и по филми като „Ответен удар“ и „Игрите на глада“, но кой знае защо е решил да издържи филма си в духа на Бъртън. За жалост представянето му е далеч под това на Йоахим Рьонинг, който прави втория филм за Господарката на злото. Най-големите поздравления остават отново за легендата Анджелина Джоли, която всъщност изнесе целия филм на гърба си. Всъщност това е и нелеката участ на Ели Фанинг – да остане в сянката на Злодеида. За сметка на това атмосферата е значително по-обогатена от присъствието на Имелда Стаунтън, която помним от поредицата за Хари Потър като Долорес Ъмридж. Главните мъжки роли отиват при Брентън Туейтс и Сам Райли, познати ни от „Боговете на Египет“.

Prince_Phillip

В заключение мога да кажа, че първата част на филма е нестандартна интерпретация на оригиналната история, в което разбира се няма нищо лошо. На фона на втория филм обаче “Господарката на злото” от 2014 година отстъпва значително. И все пак няма как да разберем събитията от тазгодишния филм без да сме гледали и първата част, затова ви съветвам да й дадете шанс.

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор