Господарка на злото 2

960x0

Никога не съм мислел, че филмите от поредиците на Дисни ще ми допаднат толкова много, че да си взема билет за най-късната прожекци, но историята, която ще ревюирам днес е точно такава. Всички знаем приказката за спящата красавица, а някои от нас вече гледаха и първият филм от 2014 година. Но този определено го надминава.

MAL2-02732sm-1570477181

Историята започва пет години след смъртта на крал Стефан. Горите на Блатото са също толкова красиви и необезпокоявани (с изключение на нападенията от ловците на феи) колкото и преди и процъфтяват под мъдрото управление на кралица Аврора и нейната осиновителка – Злодеида. Както обаче става в приказките до всяка една принцеса трябва да застане принц, а до всяка кралица – крал. И така Аврора се влюбва в принц Филип, престолонаследник на съседното кралство Улстед. Когато той отговаря на чувствата й двамата решават да сключат брак, което е посрещнато с голямо задоволство от крал Джон – бащата на Филип, който вижда в брака възможност феите в Блатото и хората в Улстед най-сетне да превъзмогнат различията си и да се обединят. Кралица Ингрид – майката на Филип обаче не е такъв оптимист за брака им тъй като се страхува да не би феите да нахлуят в Улстед и да изместят хората от земите им. Злодеида от своя страна също е против избора на осиновената си дъщеря тъй като смята хората за низши същества и заплаха за феите. Зад тези дребни на пръв поглед различия обаче дреме много по-древна вражда, която заплашва да опустоши и двата свята…

maleficent-2-angelina-jolie-1-1557844211

Режисьорът Йоаким Рьонинг не е от големите имена в жанра, но определено е създал шедьовър. Високото качество на филма се определя и от качествения избор на актьорския състав. Филмовата легенда Анджелина Джоли е неповторима в ролята на Злодеида, но на нея по никакъв начин не и отстъпва Мишел Пфайфър която винаги е образец за това как трябва да се играе определена женска роля – в случая ролята на кралица Ингрид. Ел Фанинг, която тепърва започва филмовата си кариера също игра добре, но за жалост нейното изпълнение остана в сянката на двете големи. Ключовата мъжа роля отива при англичанина Харис Дикинсън – принц Филип, който е познат в Кралството предимно от сериалите на малкия екран.

download (6)

В обобщение мога да кажа, че този филм остави незабравима следа у мен и като приказка и като една от най-успешните продукции на тази компания. В много отношения той надминава своите по-малки събратя като Аладин и отстъпва единствено на могъщия Цар Лъв. Затова няма да загубите ако гледате.

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор