“Златен глобус” за “Момчето и чаплата”

boy heron

Новият филм на режисьора Хаяо Миядзаки “Момчето и чаплата” спечели награда “Златен глобус”! Отличията се раздадоха този уикенд и аниме произведението успя да спечели в категорията за анимация, като надделя над “Сузуме” на Макото Шинкай и няколко западни продукции, включително “Спайдър-мен: През Спайди вселената”. Това е голям успех за Миядзаки-сан, който бе изразил съмнение, че още е в най-добрата си форма, но успя да омагьоса зрителите, като не на последно място може да се изтъкне и блестящия рисунък, какъвто днес се среща много рядко.

При игралните филми големият победител е Кристофър Нолан, който взе наградата за най-добър режисьор и за най-добър драматичен филм с военната драма “Опенхаймер”, с приза за най-добър актьор пък бе отличен участвалия в нея Килиан Мърфи. На другия полюс бе настроението в екипа зад големия конкурент “Барби”, който бе отличен за постиженията си в бокс-офиса, но не успя да спечели наградата за комедия.

Следващата голяма американска награда са Оскарите, като е интересно дали при тях ще видим дублиране със Златния глобус или пък реванш за загубилите.

Тагове:  ,

Оставете отговор