Звярът връща лъвовете в наградите на Цитаделата

lion beast

Лъвът-човекоядец, наричан Звяр и Дявол от жертвите си, е вторият номиниран в категорията за Злодей на годината! Той е и вторият представител на вида си в наградите, след Скар от “Цар Лъв”, който спечели през 2019-та година.

Звярът е страховит човекоядец, ала с тъжна съдба. Някога той е бил просто лъв, наслаждаващ се на битието си като цар на животните в африканската савана. Зли бракониери обаче избиват неговия прайд (ще рече семейство) и оттогава той подивява, избивайки наред всеки човек, който хване. Повече за живота му може да прочетете ТУК.

beast attack

Макар сравненията със Скар от “Цар Лъв” да са неизбежни, “Звярът” на Балтазар Кормакур като филм е много по-близък до “Челюсти” на Спилбърг, отколкото да историята на “Дисни”, като вместо акула в морето, представя лъв в саваната. Може би най-точното сравнение обаче есъс слабо известния филм “Орка – китът убиец”, където косатка също мъстеше за погубеното си семейство. Този нюанс прави образа на животното, влязло в ролята на чудовище по-многопластов и не така едноизмерен. И наистина, макар да е привидно по-жесток от Скар, Звярът може би има по-добра мотивация за действията си или поне така изглежда преди излизането на “Муфаса: Цар Лъв” през 2024-та.

beast angry

Победата на Звяра би била исторически успех за лъвовете, вид, пленявал въображението на човека от прастари времена, но не изглежда никак сигурна, предвид конкуренцията не само на аниме злодея Араго, но и на отвратителното създание, което ще разкрием като трета номинация утре. Но след 2019-та година, когато “Цар Лъв” спечели пет награди от едно гласуване, би било дръзко и да се обзаложим срещу Звяра! Не забравяйте, избираме Злодей на годината този уикенд и ако сте харесали образа на Звяра и искате още една лъвска титла в Цитаделата, няма да искате да пропуснете вота. А сега Ви оставям в компанията на това величествено животно:

Оставете отговор