Звездата или Короната?

star vs crown

Седмица след премиерата на “Звездата на Гибелта”, новата ми фентъзи книга, дело на издателство “Иви Пет”, във фендъма на Цитаделата вече има дебат – тази ли книга е по-успешна или все пак връх в творчеството ми като автор остава “Черната корона”, драматичното продължение на оригиналните “Сказания за Ледената планина”, което излезе миналата година в колекцията “Дракус” на русенското издателство “Гаяна”. Първи изстрел в спора даде Ивета Станиславова, която обяви категорично в Goodreads – “определено най-добрата творба на автора”! В нейния тон влезе и Стефан Куюмджиев, носителят на наградата Фен на годината за 2017-та, който в личен разговор ми сподели, че е харесал “Звездата на Гибелта” много повече от предишните ми две книги и смята, че в нея съм използвал повече от силите си като писател. Но Петя Иванова казва, че все пак харесва повече Короната, а на същото мнение е и д-р Искрен Иванов – “Звездата на Гибелта” е чудесна, но Короната…

За мен като автор е хубаво, че и двете книги се приемат добре, тъй като макар да съзнавам, че не съм някакъв грандмайстор като Дейвид Едингс или Тери Брукс, дадох много душа и емоция в тях, като бе важно да знам дали съм успял да ги предам на читателите.

Вие също може да решите за себе си коя от двете книги е по-хубава, като си ги закупите от книжарница “Smart Reading”, в която има заредени бройки както от “Звездата на Гибелта“, така и от “Черната корона“. А що се отнася до оригиналните “Сказания за Ледената планина”, тях може да свалите напълно безплатно и с мое съгласие от ТУК!

Александър Драганов

Оставете отговор