За последно преди празниците – избираме Книга на годината!

2020 Book of the Year

Фентъзи клуб “Цитаделата” стигна и до гласуването за най-старата си награда, а именно тази за Книга на годината, която връчваме от 2001-ва година. През тази година три страхотни романа се борят за вашето внимание, а вие може да гласувате за любимеца си между тях до утре в 12.00ч:


survey software

Икабог” е новото произведения на Дж.К. Роулинг, кралицата на жанра, която се завърна към детската литература за пръв след края на поредицата “Хари Потър”. Новата й книга разкрива историята на нов вълшебен свят, в който алчни благородници пленяват цяла една страна, създавайки изкуствен ужас около митичното създание Икабог. Но съществува ли то все пак наистина или не? У нас книгата се издава от “Егмонт“, които я украсиха с илюстрации от български деца.

Сблъсък” е класическият епос за края на света от Стивън Кинг, който през 2020-та година прозвуча плашещо актуално и получи нов тираж от издателска къша “Бард“. Смъртоносен грип, изпуснат от военна лаборатория атакува човечеството и цивилизацията започва да се срива. Последните оцелели ще трябва да се изправят срещу човека в черно, Флаг, който подготвя окончателния апокалипсис… Тази история получава и нов сериал, който ще бъде излъчен в края на тази година.

Хълмът Уотършип” е класическия роман на Ричард Адамс, който през тази година най-сетне представихме в Цитаделата като част от “фъри” програмата ни, в която номинираме представители на животинския жанр във фантастиката. Трогателна история за оцеляването на група зайци, на които авторът измисля език и култура, а в приключенията им преплита вечни теми за свободата, куража, смелостта и преодоляването на страховете. Истински шедьовър, преиздаден наскоро у нас от “Ориндж” и получил множество адаптации, последната от които бе на “Нетфликс”.

Наградата за Книга на годината е може би най-престижната от нашите отличия, като сред имената на миналите й победители личат заглавията на класики като “Игра на тронове” от Джордж Р.Р. Мартин, “Камъните на елфите” от Тери Брукс и “Отвъд стената на съня” от Хауърд Лъвкрафт. Коя от номинираните книги ще се присъедини към тях? Решението е ВАШЕ!

Оставете отговор