За нас

Автори:

Васил Мирчев – младши

 

Васил Мирчев е човекът, на който трябва да благодарим за съществуването на този сайт, който е създал в памет на баща си. Любител на фентъзи и фантастика, той е завършил драматургия в НАТФИЗ. Това е една от причините разказите му, публикувани в сборници като “Мечове в града” и “Сказанията на Стрикса” винаги да блестят с оригинален сюжет, интересни герои и добре написани диалози.

Александър Драганов


Александър Драганов е преводач, писател и фен на жанровете фентъзи, фантастика и хорър, който изпитва потребност да споделя какво е чел или гледал, дори то да представлява интерес само за тесен кръг читатели. Бакалавър по културология и магистър по политически мениджмънт, той от години работи като преводач на книги, основно от любимите си жанрове. Автор на книгите “Хрониките на Ралмия”. “Сказания за Ледената планина”, “Черната корона” и “Звездата на гибелта”, участник и съставител на множество сборници, той списва и повечето от текстовете в сайта.

д-р Искрен Иванов

Искрен Иванов е искрен почитател на фантастичния жанр, който споделя с феновете както качествени ревюта, така и атрактивни фен клипове. Доктор по политология, който преподава в Софийския университет, той е и автор на няколко научни книги, спечелили му признание по света и у нас.

Фентъзи Клуб “Цитаделата”:

Петя Иванова
Петя Иванова е вярна почитателка на фентъзи жанра, дошла във фентъзи клуб “Цитаделата” заради “Ерагон” и “Здрач”, но станала фенка на Саймън Р. Грийн и книгите по бордовите игри “Warhammer”. Харесва и супергероите на “Марвел”. Меко казано.

Стефан Куюмджиев
Стефан Куюмджиев е един от най-сърцатите наши фенове, почитател на класически анимета като “Мобилни костюми Гъндам” и фентъзи епоси като “Песен за огън и лед”. Неговият принос към клуба може да се види в дълбочината на ревютата, които пише за сайта. Освен това харесва и Дуелите ни. Много.

Ивета Станиславова
Ивета Станиславова е заклет читател, киноман и организатор на много от големите срещи на фентъзи клуб “Цитаделата”. Понякога споделя ревюта на хитови книги и филми.

Милен Станиславов
Един от най-големите фенове на клуба, Милен е почитател най-вече на ролевите игри по света на “Подземия и дракони”.

Петър Кандов
Още един наш запален фен, който харесва различни произведения, от фентъзи епоси като “Властелинът на пръстените” и “Шанара” през по-младежки книги като “Хари Потър” и “Реликвите на смъртните” до филми за супергерои като “Отмъстителите”.

Дизайнер:

Теми Панайотова

Теми Панайотова е страстен книголюбител още от малка. Предпочита жаровете фантастика и фентъзи, но въпреки това чете и много книги извън тези стилове. В свободното време се занимава с писане на рецензии и статии на книжна тематика. Притежава собствен блог и страница в facebook, набираща популярност всеки изминал ден.

Илюстрациите, които се въртят на хедъра на заглавната страница на сайта са съответно:
~ Снимка от планината на Петя Иванова
~ Илюстрация от моята книга “Хрониките на Ралмия”, направена от Visara
~ Любителска снимка на моята колекция играчки

През годините на сайта са помагали още много хора, а ние благодарим на всички тях!