За нас

Автори:

me ramkiran

Александър Драганов

Александър Драганов е преводач, писател и фен на жанровете фентъзи, фантастика и хорър, който изпитва потребност да споделя какво е чел или гледал, дори то да представлява интерес само за тесен кръг читатели. Бакалавър по културология и магистър по политически мениджмънт, той от години работи като преводач на книги, основно от любимите си жанрове. Автор на книгите “Хрониките на Ралмия”. “Сказания за Ледената планина”, “Черната корона”,  “Звездата на гибелта” и “Тримата вълшебници и Златното руно”, участник и съставител на множество сборници, той списва и повечето от текстовете в сайта.

Председател на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър “Цитаделата”.

iskren Cool

доц. д-р Искрен Иванов

Искрен Иванов е искрен почитател на фантастичния жанр, който споделя с феновете както качествени ревюта, така и атрактивни фен клипове. Доцент по политология, който преподава в Софийския университет, той е и автор на няколко научни книги, спечелили му признание по света и у нас.

Заместник-председател на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър “Цитаделата”.

vasko

Васил Мирчев – младши

Васил Мирчев е човекът, на който трябва да благодарим за съществуването на този сайт, който е създал в памет на баща си. Любител на фентъзи и фантастика, той е завършил драматургия в НАТФИЗ. Това е една от причините разказите му, публикувани в сборници като “Мечове в града” и “Сказанията на Стрикса” винаги да блестят с оригинален сюжет, интересни герои и добре написани диалози.

Фентъзи Клуб “Цитаделата”:

petya

Петя Иванова

Петя Иванова е вярна почитателка на фентъзи жанра, дошла във фентъзи клуб “Цитаделата” заради “Ерагон” и “Здрач”, но станала фенка на Саймън Р. Грийн и книгите по бордовите игри “Warhammer”.

 donko

Донко Найденов

Автор на множество произведения в жанра на ужаса, Донко е носител на клубни отличия заради смразяващите кръвта истории, които пише в сборници като “Ударите на съдбата” и “Отвъд страха”. Любимите му жанрове са хорър и мистерия, а основен вдъхновител – Хауърд Лъвкрафт.

milen k

Милен Колев

Наш фен още от тийнейджърските си години, Милен стана фотограф и писател, но остава част и от Цитаделата! Навремето той бе голям почитател на Р.А. Салваторе, а днес се е посветил основно на киното и майсторите на филмовия жанр.

iveta

Ивета Станиславова

Вети е част от колектива на Цитаделата откакто започна възхода на сайта в средата на първото десетилетие от новия век. Тя дойде в клуба като запалена почитателка на писателя Дейвид Едингс, по-късно доби експертиза и върху творци от по-съвременните направления на жанра като Майкъл Скот и Сюзан Колинс. Брилянтен организатор, занимава се и с танци от Ориента, които владее до съвършенство.

Съпруга на Милен Станиславов.

milen st

Милен Станиславов

Участник в заниманията на Цитаделата още от годините си като тийнейджър, Милен е почитател на класическото направление на жанра и е истински фен на поредицата ролеви игри “Подземия и дракони”, за която пише и любимият му автор Р.А. Салваторе. Изчел е почти всички книги за мрачния елф Дризт, в последно време отново се запали и по поредицата видеоигри Baldur’s Gate.

Съпруг на Ивета Станиславова.

Дизайнер:

temi

Теми Панайотова

Теми Панайотова е страстен книголюбител още от малка. Предпочита жаровете фантастика и фентъзи, но въпреки това чете и много книги извън тези стилове. В свободното време се занимава с писане на рецензии и статии на книжна тематика. Притежава собствен блог и страница в facebook, набираща популярност всеки изминал ден.

Илюстрациите, които се въртят на хедъра на заглавната страница на сайта са съответно:
~ Снимка от планината на Петя Иванова
~ Илюстрация от моята книга “Хрониките на Ралмия”, направена от Visara
~ Любителска снимка на моята колекция играчки

През годините на сайта са помагали още много хора, а ние благодарим на всички тях!