За нас

Автори:

me ramkiran

Александър Драганов

Александър Драганов е преводач, писател и фен на жанровете фентъзи, фантастика и хорър, който изпитва потребност да споделя какво е чел или гледал, дори то да представлява интерес само за тесен кръг читатели. Бакалавър по културология и магистър по политически мениджмънт, той от години работи като преводач на книги, основно от любимите си жанрове. Автор на книгите “Хрониките на Ралмия”. “Сказания за Ледената планина”, “Черната корона”,  “Звездата на гибелта” и “Тримата вълшебници и Златното руно”, участник и съставител на множество сборници, той списва и повечето от текстовете в сайта.

Председател на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър “Цитаделата”.

iskren Cool

д-р Искрен Иванов

Искрен Иванов е искрен почитател на фантастичния жанр, който споделя с феновете както качествени ревюта, така и атрактивни фен клипове. Доктор по политология, който преподава в Софийския университет, той е и автор на няколко научни книги, спечелили му признание по света и у нас.

Заместник-председател на Националния Клуб за Фентъзи и Хорър “Цитаделата”.

vasko

Васил Мирчев – младши

Васил Мирчев е човекът, на който трябва да благодарим за съществуването на този сайт, който е създал в памет на баща си. Любител на фентъзи и фантастика, той е завършил драматургия в НАТФИЗ. Това е една от причините разказите му, публикувани в сборници като “Мечове в града” и “Сказанията на Стрикса” винаги да блестят с оригинален сюжет, интересни герои и добре написани диалози.

Фентъзи Клуб “Цитаделата”:

petya

Петя Иванова

Петя Иванова е вярна почитателка на фентъзи жанра, дошла във фентъзи клуб “Цитаделата” заради “Ерагон” и “Здрач”, но станала фенка на Саймън Р. Грийн и книгите по бордовите игри “Warhammer”.

petar

Петър Кандов

Още един наш запален фен, който харесва различни произведения, от фентъзи епоси като “Властелинът на пръстените” и “Шанара” през по-младежки книги като “Хари Потър” и “Реликвите на смъртните” до филми за супергерои като “Отмъстителите”.

maria

Мария Пугьова

Дълго време Мария Пугьова участваше в клуба дистанционно, тъй като учеше в Русия. Но след като се върна у нас тя рядко пропуска сбирките ни. Фен е най-вече на анимето и игрите, но при книгите излиза извън рамките на жанра и любима нейна авторка е Агата Кристи.

marina

Марина Красимирова

Марина започва да посещава клуба през последните няколко години, като вкусовете й са най-разнообразни и харесва както фенфикове за “Хари Потър”, така и епични китайски новели или мащабни тухли от рода на “Малазанска книга на мъртвите”.

iveta

Ивета Станиславова

Ивета Станиславова е заклет читател, киноман и организатор на много от големите срещи на фентъзи клуб “Цитаделата”. Понякога споделя ревюта на хитови книги и филми.

milen st

Милен Станиславов

Един от най-големите фенове на клуба, Милен е почитател най-вече на ролевите игри по света на “Подземия и дракони”.

branko

Бранимир Събев

Председателят на хорър клуб “Лазарус” е също така член и на фентъзи клуб “Цитаделата”, както и многократен лауерат на годишните ни награди заради активната си писателска кариера. Любим негов автор е Нийл Геймън, а любим персонаж – обсебената кукла Чъки!

donko

Донко Найденов

Още един автор от клуб “Лазарус”, който е избрал да членува в Цитаделата, Донко също е носител на клубни отличия заради смразяващите кръвта истории, които пише в сборници като “Ударите на съдбата” и “Отвъд страха”. Любимите му жанрове са хорър и мистерия, а основен вдъхновител – Хауърд Лъвкрафт.

milen k

Милен Колев

Наш фен още от тийнейджърските си години, Милен стана фотограф и писател, членуващ в клуб “Лазарус”, но остава част и от Цитаделата! Навремето той бе голям почитател на Р.А. Салваторе, а днес се е посветил основно на киното и майсторите на филмовия жанр.

Дизайнер:

temi

Теми Панайотова

Теми Панайотова е страстен книголюбител още от малка. Предпочита жаровете фантастика и фентъзи, но въпреки това чете и много книги извън тези стилове. В свободното време се занимава с писане на рецензии и статии на книжна тематика. Притежава собствен блог и страница в facebook, набираща популярност всеки изминал ден.

Илюстрациите, които се въртят на хедъра на заглавната страница на сайта са съответно:
~ Снимка от планината на Петя Иванова
~ Илюстрация от моята книга “Хрониките на Ралмия”, направена от Visara
~ Любителска снимка на моята колекция играчки

През годините на сайта са помагали още много хора, а ние благодарим на всички тях!